Vakfıkebir İlçesi Hamzalı Mahallesinden, merhum Hacı Ziya Habiboğlu'nun talebelerinden, Uzun yıllar Vakfıkebir Müftülüğü bünyesinde hizmet eden, ömrünü Kur'an'a adamış ve yüzlerce hafız yetiştirmiş, ilçenin ve bölgenin manevi değeri Emekli Kur'an Kursu Öğreticisi Kurrâ Hafız Ahmet Olgun duâ ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Hafızların hocası Hafız Ahmet Olgun yaşlılığa bağlı olarak geçen hafta rahatsızlanarak yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybeden Kurra Hafız Ahmet Olgun sevenlerini üzdü.

Büyükliman Bölgesi’nin yetiştirdiği alimlerden ve Vakfıkebir Karadağ Yayla Camii İmam Hatibi Muammer Olgun’un da babası olan merhum Hafız Ahmet Olgun’un cenazesi, 20 Ekim 2021 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Vakfıkebir Merkez Yeni Camii'nde, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın'ın yaptığı taziye konuşmasını müteakip merhumun oğlu İmam Hatip  Muammer Olgun'un kıldırdığı cenaze namazı ve Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu'nun yaptığı duanın ardından ilçeye bağlı Hamzalı Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Merhum hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da cenaze törenine katılarak Olgun ailesinin acısını paylaştı.