Her sene yaz mevsiminde milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları kayıt sistemi Diyanet İşleri Başkanlığınca erişime açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan 2021 yılı yaz Kur'an kurslarına başvurular başladı.

“11 TEMMUZ TARİHİNE KADAR KAYITLAR DEVAM EDECEK”

Müftü Hüseyin Hacıfettahoğlu yaz kursları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte açtığı yaz Kur’an kursları bu yıl da COVID-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze şeklinde gerçekleştirilecektir.” dedi.

Yaz Kur’an kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençlerin katılabileceğini, ayrıca çocuklar için yüz yüze, gençler için online eğitim olacağını belirten Müftü Hüseyin Hacıfettahoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları uygulama esasları çerçevesinde; 4-9 yaş grubu öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur’an kursuna başvurup, bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecektir. 10-15 yaş arası öğrencilerin eğitimleri ise tercihlerine göre yüz yüze veya çevrimiçi olacak, 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları web sitesi üzerinden alınacak, Bu yaş grubundaki öğrencilerin eğitimleri sadece çevrimiçi yapılabilecek, ayrıca Kur’an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların velileri başvuru yapabilecektir “şeklinde konuştu. 2021 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim tek dönem halinde 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanırken başvurular, 21 Haziran- 11 Temmuz tarihleri arasında cami, Kur’an kursları veya www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir.

“YAZ KUR'AN KURSLARIMIZIN AÇILIYOR OLMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Vakfıkebir İlçe Müftü Vekili Hüseyin Hacıfettahoğlu, "Salgın sonrası bir kısmını yüz yüze bir kısmını da çevirim içi gerçekleştireceğimiz Yaz Kur'an Kurslarımızın açılıyor olmasından dolayı çok mutluyuz. Yaz Kuran kursları Başkanlığımızın en önemli hizmet alanlarından biridir. İçinde bulunduğumuz salgın dönemini normalleşme sürecinde en çok dışarıyı özleyen yavrularımızı salgına dair tedbirlerin alındığı camilerimize ve kurslarımıza heyecanla bekliyoruz. Okul öncesinden çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli kademelerde programlar uyguluyoruz. Yüz yüze eğitimin yanı sıra çevrimiçi imkânlarımız da mümkün olacak." dedi.

Müftü Hacıfettahoğlu, “Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek. Kurslardaki öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Kovid-19 tedbirleriyle yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi başlayacak Kur'an kursları 20 Ağustos Cuma günü sona erecek dedi.