Vakfıkebir 1874 Futbol Akademisi yöneticileri, ilçede bitme noktasına gelen spor alt yapısını yeniden harekete geçirerek gençleri sokaktan kurtarıp sporla buluşturuyorlar. Gençlerimizi etkisi altına alan teknoloji bağımlılığından kurtarıp sporla buluşturmak adına ilçede başarılı çalışmalar gerçekleştiren Serkan Ömer Demir ve Cengiz Alan’ı kutluyoruz. Vakfıkebir 1874 Futbol Akademisinin iki yöneticisi ilçede yetişen gençleri teknoloji bağımlılığından, kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve sporla buluşturmak adına ilçede bitmiş olan alt yapı çalışmaları ile herkesin taktirini topluyorlar. Vakfıkebir 1874 Futbol Akademisi Takımının Sportif Sorumlusu Serkan Ömer Demir ve Takım Sorumlusu Cengiz Alan yaptıkları çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulunduklar. 

“VAKFIKEBİR 1874 FUTBOL AKADESİ 8 KATEGORİDE MÜCADELE EDİYOR”

Yaptıkları açıklamada; “3 yıl önce bu yola Vakfıkebir de bitme noktasına gelen futbolu ve altyapıyı oluşturmak için çıktık. Nerdeyse on beş yıldır alt yapısı olmayan bir ilçeden bahsediyoruz. Zor bir görev üstlendik. Süreç içerisinde bu işi seven insanlar küstürülmüş yanlış yönlendirilmiş ve zaman içerisinde destek bulunamaz hale gelinmiştir. Tekrar bu insanları kazanmak ilçeye eski heyecanını katmak istedik. Kurulduğumuz ilk yıl pandemiye denk geldi maalesef. İkinci yıl aktif hal geldik ve yönetimimizle birlikte ilçeye tekrar bi heyecan getirdik. İlk yıl grup ikincisi olarak Play-Off oynamaya hak kazandık. Maalesef play-offtan çıkamadık. İkinci ve şuan ki sezonda da maalesef bir üst lige çıkamadık. Daha çok alt yapıya önem verdik. On beş yıl gibi bir süre alt yapısı olmayan bir ilçeden U10, U-12, U-13, U-14, U-15, U-16, U-18 ve A takım olmak üzere 2 yıl içerisinde sekiz kategoride mücadele ettik. Bu ilçemiz ve kulübümüz için büyük bir başarıdır. Bu 3 yıl gibi kısa bir süreç içerisinde 10 tana alt yapı oyuncumuzu profesyonel takımlarımızın alt yapısına kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz.

“SPONSOR VE DESTEK BULMA ANLAMINDA SIKINTI YAŞIYORUZ”

KARADAĞ YAYLA YOLU TAMAMLANIYOR KARADAĞ YAYLA YOLU TAMAMLANIYOR

Sponsor ve destek bulma anlamında sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar sadece başarı olan yere destek vermek istiyor. Futbol uzun soluklu bir süreç ve biraz sabır gerekiyor. Alt yapı yoksa büyük paralarla günü kurtarmak için takım yaparsınız. Milyarlarca para harcar iki üç yıl sonra başarı gelmezse kulübü kapatırsınız. Bunun örneklerini yakın geçmişte hem ilçemizde yaşadık hem de komşu ilçelerde gördük. Onun için alt yapı diyoruz ve sabırla çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizin önde gelenlerini bu anlamda desteğe bekliyoruz. Hep biz gitmeyelim birazda onlar gelsin. Bazen doğru çalışmaları görüp destek olmak onların vazifesidir diye düşünüyoruz.

“ÜÇ YIL GİBİ BİR SÜREÇ İÇERİSİNDE 170 TANE LİSANSLI SPORCUYA ULAŞTIK”

Üç yıl gibi bir süreç içerisinde 170 tane lisanslı sporcuya ulaştık. Hem spor, hem eğitim hem de ahlaki gelişimleri üzerinde duruyoruz. Hedefimiz olabildiğince gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, kötü ortamlardan uzak kalmasını sağlamaktır. Ayrıca günümüzün en büyük sıkıntılarından birisi olan internetin getirmiş olduğu hareketsizlikten korumaktır. Ailelerden de bir ricamız olacak. Çocuklarımızı spora yönlendirelim. Hangi branş olursa olsun spora yönlendirelim. Ders müfredatının yoğunluğu ve sınav dönemine gelen çocukları maalesef aileler spordan çekiyor. Planlı bir çalışma ile hem eğitim öğretim hem de spor bir arada yapılabilir. Ülkemizde birçok örneği vardır. Hem eğitim Öğretimini yapmış hem de sporunu yapmış birçok Milli Sporcularımız bulunmaktadır. Biz herkesi kulübümüze destek olmaya davet ediyoruz. Vakfıkebir’in ilçe potansiyeli olarak Futbol başta olmak üzere her branşta daha yüksek yerlerde olması gerekmektedir ve olmalıdır.

“BİZLERE DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Süreç içerisinde bizlere destek olan başta İlçe Kaymakamımız Sn. Dr. Hacı Arslan Uzan’a Belediye Başkanımız Sn. Muhammet Balta’ya, Cemsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cemil Albayrak’a,  Ziya Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yusuf Ziya Çobanoğlu’na, Ensu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yakup Koyun’a, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sn. Kadem Sağlam’a, Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil’e, Sporcularımızın sağlık yönünden her zaman yanında olan Pr. Dr. Sn. Osman Aynacı’ya ve süreç içerisinde bizlere destek olan herkese kulüp yönetimi olarak teşekkür ediyoruz. BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ. Dediler.