Vakfıkebir Fen Lisesi Öğrencileri 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Okul Müdürü Cengiz Kasımay, Okul Müdür Yardımcısı Fatih Birinci, Okul Öğretmenleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ve trafik ekiplerinin eşliğinde Kemaliye Mahallesi Gülbaharhatun Caddesi ve Çarşı Mahallesi 14 Şubat Kurtuluş Caddesi yol güzergahı boyunca yürüyüş etkinliği gerçekleştirdiler. Sağlıklı bir yaşam için yürümenin önemini vurguladıkları etkinlikte öğrenciler ellerinde sporun ve hareketli yaşamın önemini anlatan dövizler taşıyarak bu konuda farkındalık oluşturdular.

Araştırmalara göre toplum genelinde düzenli egzersiz yapan nüfusun oranı sadece % 3,5’tur. Yani ülkemizde her 100 kişiden 96’sı fiziksel aktivite yapmamaktadır. Hareketsiz toplum ve teknolojik bazı gelişmeler; hareket etmekten uzak nesillere neden olmuştur. Fiziksel aktivitenin, her yaşta sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürülebilmesinin yanı sıra kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı açıkça bilinmektedir.

“KOŞ, YÜRÜ, OYNA, SAĞLIKLI YAŞA”

Vakfıkebir Fen Lisesi Okul Müdürü Cengiz Kasımay ise etkinlik ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi. Müdür Kasımay; "Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görünme sıklığını artıran önemli nedenlerden birisi olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, spor kelimesi ile eş anlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kol ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktivitelerde fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın beş günü en az 30 dakika 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilebilmelidir. Vakfıkebir Fen Lisesi olarak öğrencilerimizle birlikte farkındalık oluşturup bu konuya dikkat çekmek amacı ile ilçede yürüyüş düzenledik. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayanlara teşekkür etmek istiyorum dedi."