Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; El, kol, bacak oluruz, siz yeter ki mutlu olun, biz sizinle neşe buluruz. Engelliler Haftası dolayısıyla Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi tarafından Özel bireylerle gerçekleştirilen programda özel öğrenciler Gençlik Merkezinin bahçesinde ilk kez bisiklet sürerek ve boyama yaparak gönüllerince eğlendiler.

VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Bisiklet keyfi yaşayan özel bireyler, etkinlinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, aileleri de böyle güzel bir gün hazırlanması dolayısıyla Müdür Civil’e teşekkür ettiler. Aileler, “Çocuklarımız çok eğlendi ve çok mutlu oldular. Teşekkür ederiz” diye konuştular.

" EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR. ENGELLERİ SEVGİ İLE AŞALIM”

Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Sevgili engelleri aşan gençler; her sene 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engeliler Haftası tüm dünyada kutlanmaktadır. Engelliler Haftasında engelli kardeşlerimizin sorunları üzerinde yoğun durulduğu ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir haftadır. Engelli olmak, hayatın zorluklarıyla karşı karşıya gelindiği anlamına gelmektedir. İnsanların fiziksel ya da ruhsal engellerini, dolayısı ile sıkıntılarının giderilmesi hepimizin görevidir. Devletimizin kurum ve kuruluşları engelli sorunları ile yakından ilgilenmektedir. Örneğin; eğitim, sağlık, engelli bakım destekleri, sosyal aktiviteler ve iş imkanı sağlamak gibi bir çok alanda destek vermektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını anlamak için empati yapmak gerekir. Unutmayalım ki; bizler de onların yerinde olabiliriz. Yalnızca Engelliler Haftasında değil, her zaman onların sorunlarını ve sıkıntıları ile ilgilenmek ve yardımcı olmamız gerekmektedir. Hayatın başımıza neler getireceğini bilmek mümkün değil. Her yıl binlerce kişi çeşitli nedenlerle, engelli kalmaktadır. Bizim yapacağımız, onları üzmek değil, engelli dostlarımızın önündeki engelleri aşmaları için kendilerine destek olmaktır. En büyük engel sevgisizliktir. Engelleri sevgi ile aşalım dedi.”