Vakfıkebir İlçesi Manifaturacılar Caddesi Noter Karşısında yeni tasarın iç giyim ürünlerinin satıldığı modern bir mağaza “ELİS İÇ GİYİM” ilçe ve bölge halkının hizmetine açıldı. Açılış töreninin sunuculuğunu ünlü sunucu Ertuğrul Yayla (Tosun Paşa) yaparken törene Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, İYİ Parti İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, Belediye Meclis Üyeleri Metin Ali Karadeniz, Fatih Sivri, KEBİR SÜT Yönetim Kurulu Üyesi İş adamı Yılmaz Karadeniz, daire amirleri ve ilçe esnafları katıldı. Açılışta ilk konuşmayı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam yaptı.

“HER YENİ İŞYERİ İLÇEYE KATKIDIR, İSTİHDAMDIR, YANAN OCAKTIR, VERİLEN VERGİDİR”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Ülkemizin böyle çalkantılı bir dönemden geçtiği süreçte ben ilçemde yatırım yapacağım, ilçemde istihdam sağlayacağım, ilçeme hizmet edeceğim, bu memlekete sahip çıkacağım, hiçbir şeyden çekinmiyorum ve korkmuyorum diyerek bir adım atan Gül ailesini kutluyorum. Tebrik ediyorum. Her yeni işyeri bir ilçeye katkıdır. Bir istihdamdır. Bir yanan ocaktır. Verilen vergidir. Bu da ilçesine, milletine ve devletine sahip çıkmaktır. Gül ailesinin bu güzel girişim hamlesine karşı bizimde yapacağımız hamle bu işyerine sahip çıkmaktır. Nasıl sahip çıkacağız. İnternetten veya zincir marketler yerine bu kardeşimizin işyerini tercih edeceğiz. Bu kardeşlerimizin ayakta kalabilmesi için bizimde alışverişlerimizi yerelde hizmet eden bu ilçede yetişen, bu ilçeye yatırım yapan, işyeri açan yerel esnaflarımıza değer verip, sahip çıkarak ancak yardımcı olabiliriz. Bugün devletimize karşı oynanan oyunlar karşısında stok yapan büyük marketlerin indirime sıra geldiği zaman hiçbir adım atmamalarına duyarsız kalmama adına birkaç günlükte olsa bunlara karşı tepki vermenizi ve yerel esnaflarımıza sahip çıkılmasını rica ediyorum. Bu vesile ile İlhan kardeşimize ve Gül ailesine bu işyerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bedenlerinin sıhhatli, kasalarının bereketli, ömürlerinin uzun olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum dedi.

Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu ise yaptığı konuşmada; “Vakfıkebir ilçesi adına yeni bir işyeri açılışında buluşmak hakikatten mutluluk verici. Bu tür yerel girişimcilerin işyeri açmaları bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. İlhan kardeşimizin eşi bu işyerini çalıştıracak. Bayan girişimcilerin böyle işyerlerini açarak çalıştıracak olmaları hem mutluluk verici, hem de bayanları ön plana çıkmaları açısından örnek alınması gereken önemli bir husustur.  Bayanların ticaretle uğraşıp esnaflık yapıp aktif olmaları yerel yöneticiler olarak bizleri mutlu ediyor. Kendilerine bol bereketli kazançlar diliyorum. Böyle kapalı mekanları açarak sokak ve caddelerimizin güzelleşmesine vesile oluyorlar. İnşallah onlarında cepleri güzelleşir. Bizlerde yerel yöneticiler olarak yerel esnafa destek olacağız. Yerel esnafa hep birlikte destek olarak ilçemizi ve ülkemizi kalkındıracağız. Bu güzel işyerinin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, bereketli kazançlar diliyorum.”

Konuşmaların artından yapılan açılış duasından sonra kartela kesilerek işyeri hizmete açıldı.