Yazı İleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile bir süre sohbet eden Ütğm. Oğuztarhan,  İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereği vatandaşlarımızın düğün, nişan, asker eğlencelerinde ve spor müsabakaları sonrası havaya mermi sıkılmasının kesinlikle yasaklandığını söyleyerek, eğlenceleriniz kabusa dönmesin dedi.

“MUTLULUĞA KURŞUN SIKMAYIN”

Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Mert Oğuztarhan, “Yasakların kalkmasıyla düğün, nişan ve asker uğurlama törenlerinde ateşli silah kullananlara adli ve idari işlem yapılacağı konusunda genelge yayınlanmıştı. Bu çerçevede, silaha düşkünlüğü ile bilinen Karadeniz insanının bu noktada özverili ve duyarlı davranışlar sergeliyerek bu tür olaylar yaşanmasının önüne geçilecektir.  Özellikle köy mahallelerinde yapılan düğün, nişan ve asker eğlencelerinde jandarma tarafından denetimler gerçekleştirilmektedir.  İlçemiz sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, asker eğlencesi ve benzeri etkinlikler gibi spor müsabakaları sonrası ateşli silah kullanan kişiler hakkında adli veya idari işlem yapılacaktır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları Devletimizin asli görev ve sorumluluklarındandır. Ülkemiz genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında meskûn mahallerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması nedeniyle, yaralama ve ölüm olaylarının meydana geldiği görülmektedir. İlçe halkımızın can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde meskun mahallerde havaya ateş açılmasının önlenmesi, bu çerçevede yaralama ve ölüm gibi istenmeyen olaylara meydan verilmemesine yönelik tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için ilçemiz sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumunda sorumlular hakkında adli veya idari işlem yapılacaktır" dedi. Bu çerçevede, tüm vatandaşları çok daha duyarlı olmaya davet edilerek "Mutluluğa kurşun sıkmayın" çağrısında bulundu.

"DOĞRU BİR ADET DEĞİL"

Konuyla ilgili Gazetemize değerlendirmelerde bulunan İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Oğuztarhan, "Bu adet artık doğru bir adet değil. En mutlu gününüzü hayatınızın en kötü gününe dönüştürmenin anlamı yok. Bu anlamda gerekli hassasiyeti göstermek, silah sıkmamak ve sıktırmamak çok önemli. Vatandaşlar düğünlerde ya da herhangi bir eğlencede havaya ateş eden birisini görürse mutlaka emniyet birimlerine haber versin. Milli maç veya diğer maçlarda fanatiklik yaparak tuttukları takımın kazanması sonrası sokağa çıkıp silahla ateş açmaları sonucu ölümlü ve yaralanmalı kazalar yaşanmasının önüne geçilmeli. Emniyet birimlerinin bu tarz olaylara karşı oldukça hassas bir şekilde yaklaştığını kaydeden Ütğm. Oğuztarhan, "Özellikle hayatın en mutlu gününün, yas gününe dönmemesi konusunda herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz. Biz de bu konuyu takip edeceğiz" şeklinde konuştu.”