Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 1 Haziran 2021 tarihli 'Atama ve Nakil' onayı ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atanan ve 09 Temmuz 2021 tarihi itibariyle de ilçedeki görevine başlayan Müftü Şükür Küçük, aylık mutat personel toplantısının ilkini gerçekleştirdi.

Gençli Merkezi Salonunda, 16 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 13.30’da gerçekleştirilen toplantıya, Şef Refik Altuntaş ve Vaiz Nuri Dural ile birlikte, ilçedeki camilerde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı.

Toplantı, İmam Hatip Ali Osman Birinci'nin Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Daha sonra Müftü Şükür Küçük, okunan âyet-i kerimelerin meâli çerçevesinde yaptığı konuşma ve nasihatlerinin ardından öz geçmişiyle ilgili bilgiler paylaştı, eğitim öğretim ve görev hayatı ile ilgili kısa bilgiler verdi.

Daha sonra gündeme ilişkin konulara geçen ilçe müftüsü Küçük, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, din hizmetleri, eğitim hizmetleri ve yayın hizmetleriyle ilgili maddeler halinde belirlediği gündem konularını din görevlileriyle paylaştı. Toplantıda, çalışma sistemi ve disiplini ile ilgili de bilgiler de paylaşan Müftü Küçük, halkı din konusunda aydınlatma görevi kendisine verilen bir kurumun mensupları olduklarını hatırlattığı din görevlilerine, birlik beraberlik ve dayanışma şuûru içerisinde görev ve sorumluluk bilinci ile hizmette bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Müftüsü Şükür Küçük toplantının sonunda; Diyanet İşleri Başkanlığının, din görevlilerine yönelik okuma, yorumlama ve müzakere faaliyetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesi, din hizmetlerinin verimliliğinin artırılması amacıyla 2021 Yılı Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde başlattığı "Kitap Oku-Yorum" başlıklı projesi hakkında da bilgiler paylaşan Müftü Şükür Küçük, din görevlilerinin her ay başkanlığın belirlediği bir kitabı okuyarak gruplar halinde kendi aralarında müzakere yapmalarını ve kendilerinin de bu projenin takipçisi olacaklarını ifade etti.