Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tamer Civil, sporcu çocuklar ve ailelerine yönelik çocuk sporcularda beslenme ve spor yaralanmaları konusunda bilgi verdi. Çocuklarla soru cevap şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara hem fiziksel hem zihinsel sağlık için öğün atlamadan ve her öğünde her besin öğesini içeren gıdaları tüketmeleri, paketlenmiş gıdalardan uzak durmaları ifade edildi. Ayrıca uyku saatlerine ve uyuma sürelerine de özen göstermelerinin önemi vurgulandı. Ancak bu şekilde büyüme, gelişme ve sportif performansın istenen düzeye gelebileceğinin altı çizildi. Toplantıda sporcu çocuklara futbolun sakatlanma riski yüksek olan bir spor dalı olduğu ve bu nedenle antrenman günü aşırı yorgunluk oluşturacak aktiviteler yapmamaları, antrenman öncesi hava koşullarına göre ısınmanın önemi konusunda paylaşımda bulunuldu.

Vakfıkebir Futbol Okulu Yöneticileri seminer ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “ Sporcular açısından verimli bir seminer oldu. Amacımız küçük yaştan başlayıp bilinçli sporcular yetiştirmek ve sporcularımıza aktardığımız teorik bilgileri onların günlük yaşantıların da uygulamalarına yardımcı olmaktır dediler.”

Vakfıkebir Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapılan seminere Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tamer Civil, Vakfıkebir Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Bahadır, öğrenci velileri ve Vakfıkebir Futbol Okulu yöneticileri katıldılar.