Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren gençlik liderleri ile gönüllü üyeler, ‘Sahillerimizi Temiz Tutalım’ kampanyası ile Deniz Sahilinde çevre temizliği yaparak örnek bir davranışa imza attılar. Daha önce çeşitli etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü üyelerin bu defa ki durağı İlçe Sahilinin çevre temizliği oldu. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından temin edilen çöp poşeti ve eldivenlerle deniz sahilindeki çöpler toplanarak konteynırlara atıldı.

“HERKESİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Vakfıkebir İlçesinin sahilinde bir araya gelen gönüllü gençler, ellerine eldiven takarak sahilde çöp topladılar. Yapılan etkinlik ile ilgili bilgi veren Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, “Koronavirüs salgını nedeniyle temizliğe daha önem gösterilmesi gerektiğini belirterek, etkinliklere devam edeceklerini vurgulayarak; “Herkesin yaşadığı çevreye karşı önemli sorumlulukları vardır. Bunların başında temizlemekten ziyade kirletmemek gelir. Bizlerde gönüllü üyelerimizle İlçe sahilimizde çevre temizliği yaptık. Vatandaşlarımızda bu bölgelerde aynı hassasiyeti göstermeleri gerekir. Bizler kendi evlerimizin temizliğine gösterdiğimiz önemi burada da uygulamalıyız. Çünkü burası ilçemizin aynası ve vatandaşlarımızın evi gibidir dedi. Civil,"İlçemiz; doğal ve turistik güzellikler bakımından en güzel ilçelerin başında geliyor. Özellikle yaz sıcaklarının basmasıyla birlikte sahilde yer bulmak neredeyse imkansız oluyor. Sahil kesimlerinin bilinçsizce kullanılması ve kirletilmesi vatandaşımızı başka bölgelere yönlendiriyor. Biz de merkez olarak bu yıl 'Sahillerimiz Temiz Kalsın’ sloganıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak piknik yaparak denize girdiği sahilimizde temizlik çalışması başlattık. Amacımız hem doğaya sahip çıkmak, bilinçsizce kirletilmesine dur demek hem de vatandaşlarımızın bu ücretsiz sahil kesimlerinden istedikleri gibi faydalanmalarını sağlamaktır. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİ MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ”

Müdür Civil, gençlerin iyilik alışkanlığını ve çevre bilincini öğrenmelerini amaçladıklarını belirterek; “Bakanlığımız tarafından başlatılan proje ile iyiliklerimizi taçlandırarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Müdürlüğümüzün gençlik liderleri ve gönüllü üyelerimizle farklı alanlarda da faaliyetler sürdürüyoruz. Gençlere çevre bilincini aşılamak, duyarlı bir nesil yetiştirmek adına çevre temizliği gerçekleştirdik. İyilik yapmayı alışkanlık haline getirmelerini amaçlıyoruz. Temiz ve sağlıklı bir çevre, yaşanabilir alanlar oluşturmak temel koşullar arasında yer alır. Etkinlik kapsamında yapılan iyilikler elektronik kayıt sistemine aktarılarak büyüyecek ağaçlardır. Bizlerde etkinlik sonunda gençlerin iyilik ormanını oluşturmak için iyiliklerle süsleyerek değer kazanması için mücadele edeceğiz. Merkezimizde gençlerimize yönelik her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimiz devam etmekte. Bu nedenle tüm gençlerimizi merkezimizin faaliyetlerinden faydalanmaları konusunda burada çağrıda bulunarak, gençlerimizi merkezimize bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Çalışmaya katılan gönüllü gençler ise, "Bizlerde Vakfıkebirli gençler olarak ailelerimizin ve vatandaşlarımızın sahillerimizden hijyenik koşullarda yararlanmalarını istiyoruz. Doğa bize atalarımızdan kaldı, biz de çocuklarımıza emanet edeceğiz. Bu emanete sahip çıkmak her vatandaşın görevidir diye düşünüyoruz" dediler.

Gençler vatandaşlar tarafından büyük takdir toplarken, çöp poşetleri ile topladıkları poşet, kağıt, cam şişeler ve plastik şişeleri sahil dışındaki konteynıra bıraktılar.