Vakfıkebir ilçesinde esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP heyeti bu ziyaretler kapsamında Dünyaca ünlü KEBİR SÜT Fabrikasını da ziyaret ederek, KEBİR SÜT yöneticileri Yılmaz Karadeniz ve Metin Ali Karadeniz’den fabrika ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldılar.  CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, İlçe Başkanı Mehmet Keskin beraberindeki ilçe yöneticileri ile birlikte Dünya Markası olan KEBİR SÜT’Ü ziyaret ettiler.

“KEBİR SÜT KALİTESİNDEN HİÇ BİR ZAMAN ÖDÜN VERMEDİ”

KEBİR SÜT Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karadeniz ziyaret sırasında fabrikanın tarihçesi hakkında yaptığı açıklamada, “Vakfıkebir ilçemizde 1940 yılında, Karadeniz kardeşler olarak köylülerden aldığımız tereyağı, minzi ve peynirleri satarak ticarete başladık. Sunduğumuz kaliteli hizmet ile hızla büyüme başarısı göstererek Kebir markası olarak 1945 yılında kendi üretimimize başladık. Türkiye’nin birçok yerine bayilikler veren Kebir Süt, büyümesine rağmen kalitesinden de ödün vermedi. Dededen toruna aile şirketi olarak büyük başarı gösteren Karadeniz ailesi olarak, Vakfıkebir’e ve Trabzon’a da önemli katkılar sağlıyoruz. 1940 yılından bu tarihe kadar büyüme hızını hiç kesmeyen Kebir Süt, önce Trabzon’un markası, sonrasında ise Türkiye’nin markası olma başarısı gösterdi. 1993 yılında Karadeniz Kardeşler A.Ş.’yi kurduk. Her geçen gün tüketicilerin talepleri doğrultusunda hizmet veren Karadeniz Kardeşler, 2000’li yıllarda kahvaltı ürünleri üretmeye başladı. Vakfıkebir’de bulunan üretim tesislerimizi dünya standartlarına uyacak şekilde modernize ettik ve yeniliklere sürekli olarak açık olan Kebir markası ürün yelpazesini de her geçen gün arttırmaktadır. 10 Bin metre karelik modern üretim tesislerine sahip olan Kebir Süt Fabrikamızda 350 çalışanımızla günde 200 ton süt işliyoruz. Kebir Süt ailesi, 20 binden fazla insanın istihdam edilmesine aracılık ediyor. Karadeniz, CHP heyetinin ziyaretinden dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek bu nazik ziyaretlerinden dolayı başta vekillerimiz olmak üzere ilçe başkanımız Sayın Mehmet Keskin ve tüm heyete teşekkür ediyorum dedi.”

“KEBİR SÜR AİLESİNİ KUTLUYORUZ”

CHP Milletvekilleri Murat Erim ve Mustafa Tuncer ise yaptıkları açıklamada; “Kebir Süt’ün Vakfıkebir’deki tesislerine ziyaret gerçekleştirdik. 1940 yılında başladığı faaliyetleriyle bugün markasını ulusal hatta uluslararası bir marka haline dönüştüren, Türkiye’nin en büyük tam otomatik tereyağı işleme hattına sahip Kebir Süt’ün Vakfıkebir tesisleri mükemmel ve modern bir donanıma sahiptir.  Karadeniz’in istihdamına çok büyük bir katkı sunuyorlar. Mükemmel bir çalışma örneği gösteren KEBİR SÜT ailesini kutluyoruz.  Sahip olduğu tesislerinde günlük 200 ton süt işleyen ve 350’si bölgemizdeki tesislerinde olmak üzere 20.000’e yakın ailenin direkt veya dolaylı olarak istihdamına katkı sunan Karadeniz ailesine, bizlere tesislerini tanıtan yönetim kurulu üyesi Yılmaz Karadeniz ve Metin Ali Karadeniz’e teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundular.