CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Ekonomi Masası üyeleri 'CHP Ekonomi Otobüsü" adı verilen üzeri giydirilmiş otobüsü kullanarak Türkiye'yi gezecek ve sanayici, esnaf ve çiftçinin sorunlarını dinleyecek dedi.

CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin konu hakkında yaptığı açıklamada; “Aralarında genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleri bulunan CHP Ekonomi Masası üyeleri, sanayici, esnaf ve çiftçinin sorunlarını dinlemek üzere Türkiye gezisine çıktılar. Ekonomi konusunda uzman milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan CHP Ekonomi Masası, ekonomideki güncel gelişmeleri değerlendirme ve bunlara uygun politika oluşturma çalışmalarını sürdürecekler. Başta seçim dönemi olmak üzere bugüne kadar partinin birçok politika notunda imzası olan Ekonomi Masası, bu kez de sanayici, esnaf ve çiftçinin sorunlarını dinlemek üzere il gezileri yapacaklar. Daha çok sorun dinleyecek üyeler, soru gelmesi durumunda ise CHP'nin görüşlerini aktaracaklar. 19 kişiden oluşan CHP Ekonomi Masası üyeleri, bu gezileri sırasında, "CHP Ekonomi Otobüsü" adı verilen üzeri giydirilmiş otobüsü kullanacaklar dedi.”

Başkan Keskin, “CHP Ekonomi Masasının Türkiye gezisi, perşembe günü Mersin'den başladı. Ekonomi Otobüsü, sırası ile Adana ve Hatay'a gidecek. CHP Ekonomi Masası'nda, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin yanı sıra genel başkan yardımcıları Lale Karabıyık, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Akın, Fethi Açıkel ve Veli Ağbaba bulunuyor. Masanın diğer üyeleri de İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici, Aykut Erdoğdu, Gökhan Zeybek, Özgür Karabat, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İzmir Milletvekili Bedri Serter, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve eski İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'den oluşuyor.” 

“FİKİRLER ÇARPIŞIRSA ORTAYA ÇIKAN KIVILCIM BİZİM YOLUMUZU AYDINLATACAKTIR”

CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Biz demokrasiyi içselleştirmiş, sindirmiş, onun erdemini kavramış siyasetçiler olarak, demokrasilerde herkesin düşüncelerini hür şekilde ifade etme hakkının olduğunu düşünüyoruz. Demokrasilerde iktidarlar yönetirler, politikalarını ortaya koyarlar ama muhalefetin görevi çoğulcu parlamenter sistemde özellikle, mecliste oturup onları sessiz bir şekilde izlemek değildir. Yanlışlıklar karşısında sesini yükseltmek, alternatifler sunmak, çözüm yolları üretmek. Eğer doğru yapılan uygulamalar varsa doğru yapılan politikalar varsa onun da yanında olmak, onun destekçisi olmak. Bugün partimizin amacı, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu siyasal, ekonomik, toplumsal problemlere ışık tutmak, bunların kendimizce değerlendirmesini yapmak, bu konuda çözüm önerileri ortaya koymak. Eğer fikirler çarpışırsa ortaya çıkan kıvılcım bizim yolumuzu aydınlatacaktır. Biz buna inanıyoruz var dedi.”