Başkan Muhammet Balta mesajında şunları söyledi: ‘Baba çınar ağacı gibidir meyvesi olmasa da gölgesi yeter’ demiş Mevlana Celaleddin Rumi.

Babalar, çocukların en büyük kahramanı, çocuklar ise babaların en değerli hazinesidir.

Baba; sevgidir, fedakârlıktır, umuttur, sabırdır, hasretle beklenendir.

Bir babanın en büyük hayali evlatlarını vatana, millete hayırlı birer birey olarak yetiştirerek, mutlu yuvalarını kurduklarını görebilmektir.

Büyüklerimizin yaşarken kıymetini bilmeli, gönüllerini hoş tutmalı, saygımızı sevgimizi en güzel şekilde göstermeli ve bizlere ihtiyaç duydukları her dönemde değerli olduklarını hissettirmeliyiz.

Bu anlamlı günde hayatta olan babalarımızın hayır dualarını almak için gayret gösterelim. Hakkın rahmetine kavuşan Babalarımızın kabirlerini ziyaret ederek dua edelim.

Bu vesileyle çok küçük yaşta kaybettiğim sevgili Babama ve ebediyete irtihal eden tüm babalarımıza Rabbimden rahmet diliyorum. Mekanları cennet, makamları âli olsun inşallah.

Başta aziz şehitlerimizin babaları olmak üzere, hayatı boyunca maddi ve manevi bütün imkânlarını ailesi için seferber eden, çocuklarına karşı müşfik ve merhamet sahibi olan tüm babaların Babalar Günü’nü kutluyor, aileleriyle sağlıklı, mutlu ömürler diliyorum.