Basın açıklamasına Vakfıkebir Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Mehmet Çobanoğlu, Vakfıkebir Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Kemal Miroğlu, Beşikdüzü Otobüsçüler Kooperatif Başkanı İhsan Yücesan, Tonya Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Okan Yılmaz, Çarşıbaşı Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Ahmet Kaynar, Şalpazarı Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Erhan Yavuz katıldılar.

“Başkanımız bizleri toplasın ortak bir yol bulalım”

Basın açıklamasını okuyan Vakfıkebir Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Mehmet Çobanoğlu, bizler Büyükliman Bölgesi’nden yani Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı minibüsçü esnafı olarak zor şartlar altında Trabzon’a yolcu taşımaya çalışmaktayız. Artan maliyetleri ve hayat şartları neticesinde zor bir dönemden geçmekteyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bölgede bulunan ilçelerimize saat başı araba koyması bizleri çok mağdur etmiştir. Sayım Büyükşehir Belediye Başkanımızın Büyükliman Bölgesi Kooperatif Başkanları olarak bizleri dinleyip bir iyileştirme yapmasını bekliyoruz dedi.

“Sayın Zorluoğlu’ndan bize verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz”

Büyükliman yöresindeki minibüsçü esnafı olarak ilçelerinden Trabzon’a yolcu taşımacılığı yaparak evlerini geçindirdiklerini belirten Çobanoğlu, Senelerdir sabah saat 06.00 dan başlayıp gece saat 22.00’ye kadar yolcu taşımak için bütün olumlu/olumsuz zor şartlara rağmen yolcularımızı ve halkımızı mağdur etmemek için mücadele veriyor. Fakat son yıllarda Trabzon ilimizin Büyükşehir Belediyesi olması hasebiyle Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile son zamanlarda Büyükliman Bölgesi’ndeki ilçelere saat başı otobüs seferleri başlatılmıştır. Sabah 06.00 da başlayıp akşam 21.00’e kadar sefer yapmaya başladılar. Büyükşehir Belediyesinin saat başı otobüs seferi başlatmasının ardından minibüsçü esnafı olarak bizler mağdur olduk. Artan maliyetler karşısında Büyükliman Yöresindeki şoför esnafları olarak 250 adet aracımız var. 2 plakayı bir yaptık. Yarı yarıya çalışma programı uyguluyoruz. Yani bir gün çalış bir gün yat uygulaması yapıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’ndan ricamız otobüs sefer sayılarının azaltılması ve Otobüsle minibüs arasındaki fiyat farkının azamiye indirilmesi. Sayın Zorluoğlu’ndan bize verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz. Bu hafta yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta Bey ve Beşikdüzü Belediye Başkanımız Ramis Uzun Bey bu konuyu gündeme taşıdılar. Sayın Murat Zorluoğlu da yardımcı olacağını söyledi. Sayın Zorluoğlu ile bizlerle bir araya gelelim. Kalkış saatlerini hep birlikte belirleyelim. Bizlerden de fedakârlık yapmamızı istiyorsa ona da razıyız, bu zor şartlarda fedakârlık yaparız. Bu bölgede yolcu kapasitesi belli. Zaten nüfus yoğunluğu az bir bölgedeyiz. Yazıktır, günahtır. Vatandaşı bizler memnun ederiz. Belediye Başkanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz, iyi niyet bekliyoruz.

Vatandaş 1 kg. hamsi almak için Trabzon’a gidebiliyor!”

Kurban Bayramından önce bir görüşme sağlamış, aynı konuları kendisine ilettiklerini belirten Başkan Çobanoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;  bizlere aynen şunları söylemişti. Hatta daire başkanı Fatih bey’e de not aldırmıştı. Daire başkanına bu konu hakkında bana rapor getirin demişti. 4 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadı. Fakat tam aksi şekilde sefer sayısı daha da çoğaltıldı. Biz azalmayı talep ederken sefer sayısı çoğaldı. Başkanımız bizleri toplasın ortak bir yol bulalım. Büyükliman bölgesinde her gün 40 otobüs Trabzon’a yolcu taşıyabilmek için sefer yapıyor. Bu bölgenin nüfusu ne ki! 40 araçlık yolcu olsun.  Büyükliman Bölgesinin nüfusunu toplasan bir Akçaabat etmiyor. Zaten büyükşehir otobüsleri belirli bir kesimden ücret almıyor bunların sayısı 23 çeşit gurup. Ücret almadığı vatandaşlar zevk için Trabzon’a gidip alışverişlerini de oradan yapıyorlar. İlçelerimizdeki esnaflarımızda mağdur oluyor. Vatandaş 1 kg. hamsi almak için ücretsiz Trabzon’a büyükşehir otobüsleri ile gidebiliyorlar. Bu nasıl vicdan bu nasıl bir anlayıştır anlamak mümkün değil. Anayasada esnafı koruyup, kollayacaksın diye de madde var. Esnafı koruyan yok. Esnaf kazanacak devlete vergi verecek. Devletimizde bu vergilerle dönüşecek,  ama biz batıyoruz iflasın eşiğine geldik. Plakalar askıya alındı. Başkanımız sürekli konuyu araştırıyor diyorlar. Araştırılacak bir şey kalmadı. Bizler zor durumdayız.