Antalya ve Muğla’da çıkan orman yangınları ile mücadele için geçtiğimiz ay Azerbaycan’dan yangın bölgesine gelen Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı itfaiyeciler, yangınların söndürülmesinin ardından görevlerini tamamlayarak ülkeleri Azerbaycan’a dönüyorlar. Dönüş yolunda Vakfıkebir ilçesi Körez Mahallesi Sahil yolunda muhteşem bir organizasyonla karşılanan Azerbaycanlı itfaiyecilere meşhur Vakfıkebir ekmeği ve çeşitli hediyeler verilerek uğurlandılar.

“BU DUYGU SELİNDE GÖZ YAŞLARIMA HAKİM OLAMADIM”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Antalya ve Muğla’da çıkan orman yangınları ile mücadele için geçtiğimiz ay Azerbaycan’dan yangın bölgesine gelen Azerbaycanlı itfaiyecileri dönüş yolunda Vakfıkebir ilçemizde muhteşem bir törenle uğurlandık dedi. Başkan Balta, yapılan uğurlama organizasyonuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi.

Azerbaycanlı kardaşlarımıza teşekkür ediyoruz diyen Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ülkemizde yaşanan yangın afetlerinden dolayı birçok ülkeden olduğu gibi özellikle de kardeş ülke Azerbaycan’dan çok ciddi şekilde yangın bölgesine itfaiye ekipleri geldi. Her zaman söylüyoruz. İki devlet tek millet olmamız dolayısıyla bunu bir kez daha Vakfıkebir de fiilen görmüş olduk. Ben daha önce Azerbaycan’a gidim. Oradaki insanların Türkiye’ye karşı olan sevgilerini biliyorduk. Fakat buradaki vatandaşlarımızın onlara karşı olan bu sevgisi hakikatten çok gurur verici. Burada da halkımızın İtfaiyecilere gösterdikleri sevgi gerçekten görülmeye değerdi. Onlar bizlere doğal afetten dolayı yardıma geldiler. Dönüşte de bizlerde onları Vakfıkebir de karşılayarak hem bir teşekkür etmek hem de hediye vererek küçük bir armağanda olsa gönüllerine dokunmak istedik. Bu anlamda Mevlana Ekmek Fırını sahibi Osman Baltürk kardeşimiz Ekmek verdi. KEBİR SÜT A.Ş. Metin Ali Karadeniz tarafından kendi yöresel ürünlerden ikramda bulundu. Bizde Belediye olarak kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’i Türk Bayrağımızla birlikte hediye ettik. Ayrıca Araştırmacı Yazar İsmail Hacıfettahoğlu abimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İlçe Halkımızla birlikte bu güzel karşılamayı yaparak duygularımızı ön plana çıkarttık hem de Azerili itfaiyeci kardeşlerimize moral oldu. Bizim içinde bir teşekkür ve kaynaşma fırsatımız oldu. Bizim heyecanlı olduğumuz kadar onlarda da o heyecanı gördüm. Özellikle itfaiye aracının üzerinden büyük bir Türk bayrağı açmaları beni gerçekten duygulandı. İnanın ki duygu dolu anları yaşarken gözlerimden yaş geldi. Onlar Azerbaycan bayrağı gibi Türk Bayrağına da sahip çıkıyorlar. Burada teşekkür mahiyetinde bir organizasyon gerçekleştirmiş olduk. Bu anlamda STK temsilcilerimiz, vatandaşımız, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, orman bölge ve işletme müdürlüğündeki arkadaşlarımız, esnaflarımız herkes oradaydı. Herkesten Allah razı olsun. İlçemiz adına gurur verici bir organizasyonla birlikte Azerili itfaiyeci kardeşlerimizi ülkelerine uğurladık.  Bu zor günümüzde yanımızda yer aldılar. Rabbim böyle afetlerden bizleri korusun. İnşallah böyle afatlar bir daha yaşamayız dedi.