Vakfıkebir İlçemizi Gururlandıran Başarının Kahramanı Ceylin Bengisu Batur ve ailesini makamında kabul eden İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, büyük bir başarı gösteren ve örnek bir davranışa imza atan Ceylin Bengisu Batur’u ödüllendirerek tebrik etti. Ceylin Bengisu Batur, yüzde 1’lik dilime girerek büyük bir başarıya imza attı.  Böyle bir başarı gösterip çok rahatlıkla Trabzon Fen Lisesini kazanmasına rağmen örnek bir davranış sergileyen Ceylin,  Vakfıkebir Fen Lisesini tercih etti. 

Vakfıkebir İlçemiz Atatürk Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerimizden Ceylin Bengisu Batur, LGS (Lise Giriş Sınavı) neticesinde yüzde 1'lik dilime girerek büyük bir başarıya imza attı. Trabzon Fen Lisesine girmeye hak kazanan öğrencimiz Vakfıkebir Fen Lisemizi tercih ederek bizleri onurlandırdı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy’u ardından İlçe Kaymakamımız Mesut Yakuta'yı ziyaret eden Ceylin ve ailesi mutluluklarını paylaştılar.

“VAKFIKEBİR FEN LİSENİN ÖĞRETMENLERİ ÇOK KALİTELİ”

Kaymakamımız Mesut Yakuta başarılı bir sonuç elde eden ve örnek bir davranışa imza atan Ceylin’e hediyesini vererek şunları söyledi; " Öğrencimiz Ceylin ve ailesini tebrik ediyorum. Çok iyi bir yüzdelik dilime girmeyi başaran kızımıza yeni Eğitim- Öğretim hayatında başarılar diliyorum. Başta ailesi olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy'a, Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu Müdürü Rahmi Durmuş'a, Sınıf Öğretmeni Meryem Hindistan’a, Atatürk Ortaokulu Müdürümüz Çetin Zaim’e ve bütün öğretmenlerine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başarılı öğrencimiz Ceylin'i bundan sonra eğitim göreceği Büyükliman yöremizin parlayan yıldızı Vakfıkebir Fen Lisesi ailesine emanet ediyoruz. Vakfıkebir Fen Lisesinin hem yönetimi hem de öğretmenleri hem de fiziksel şartları Trabzon Fen Lisesinin geçmiş durumdadır. Benim oğlum bile Trabzon Fen Lisesine gitmesine rağmen Vakfıkebir Fen Lisesinin öğretmenleri tarafından kurs verdiriyoruz. Buradaki öğretmenlerimiz çok kaliteli. Sizlerde Vakfıkebir Fen Lisesini tercih ederek çok doğru bir karar almışsınız. Yolda geçireceği 3 saatlik yolculuğu dinlenerek geçirmesi öğrencimizin de başarısını artıracaktır. En iyi okul, eve en yakın okuldur. Başarıyla geçecek dört yılın ardından, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birine derece yaparak gireceğine inanıyorum. " dedi.