Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün Ekim ayı mutat din görevlileri toplantısı Hikmet Kaan Proje İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Vakfıkebir İlçe Müftülüğünde görevli iken son iki yıl içinde emekli olan din görevlileri ile Hafızlığı Muhafaza Kursuna katılan ve başarılı olan din görevlilerine "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla plaket verildi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük başkanlığında gerçekleştirilen Ekim ayı din görevlileri toplantına, Şube Müdürü Halil Güneş, Şef Refik Altuntaş, Vaiz Nuri Dural ve ilçedeki camilerde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı.

Toplantı, Emekli Din Görevlisi Osman Hacıahmetoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Ardından İlçe Müftüsü Şükür Küçük, okunan âyet-i kerimelerin içerdiği mesajları paylaştı. Daha sonra gündeme ilişkin konulara geçen Müftü Küçük; 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ilk kez 1986 yılında Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç döneminde "Camiler Haftası" olarak kutlanmaya başlandığını, 2003 yılı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu döneminde ise din görevlilerinin de dahil edilmesiyle "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak güncellendiğini, 2011 yılı Prof. Dr. Mehmet Görmez döneminde de her yıl bir temanın belirlenmesinin kararlaştırıldığını ve belirlenen tema çerçevesinde hafta boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini hatırlattı. Bu yıl ki 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ana temasının "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" olduğunu da hatırlatan Müftü Küçük, din görevlilerine, görev bilinci, sorumluluk duygusu ve hizmet aşkıyla çalışmaları ve insanlara faydalı olmaları tavsiyesinde bulundu.

EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİ İLE HAFIZLIĞI MUHAFAZA KURSUNDA BAŞARILI OLAN DİN GÖREVLİLERİNE PLAKET VERİLDİ

Toplantı sonunda, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı camilerde görevli iken son iki yıl içinde emekli olan din görevlileri ile geçtiğimiz yıl düzenlenen Hafızlığı Muhafaza Kursuna katılan ve başarılı olan din görevlilerine, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla plaket takdim edildi.

Kendilerine (gelemeyenler için ise onların adına yakınlarına veya arkadaşlarına) plaket verilen emekli din görevlileri:
Ömer Bayraktar, Hakkı Yolcu, Ali Kılıç, Osman Hacıahmetoğlu, Ali Öztürk, Mustafa Albayrak, Mehmet Karaş, Harun Öztürk, Ömer Gür, Recep Yolcu ve Yusuf Özkul

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Hafızlığı Muhafaza Kursuna katılan ve başarılı olan din görevlileri: Hakan Özoğlu, Kemal Gedikli ve Ahmet Elbir