Vakfıkebir Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma töreni sırasında Atatürk Anıtı’na Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından çelenkler sunuldu. İki dakikalık saygı duruşu sırasında sirenler çalındı ve ardından İstiklal Marşımız eşliğinde göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.  Törene İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, İlçe Emniyet Müdür vekili Merthan Çelikdağ, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Mert Oğuztarhan, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Hükümet Konağı önünde başlayıp Fen Lisesi pansiyonu konferans salonunda devam eden anma töreni Vakfıkebir Fen Lisesi tarafından gerçekleştirildi. Fen Lisesi pansiyonu konferans salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşma Vakfıkebir Fen Lisesi Okul Müdürü Cengiz Kasımay tarafından yapıldı.

“BUGÜN, O'NUN GİBİ İLERİ GÖRÜŞLÜ VE VATANSEVER OLABİLME GÜNÜDÜR”

Müdür Cengiz Kasımay; “Bugün 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk''ün azamızdan bedenen ayrılışının 83. Yıl dönümü. Evet bedenen bir ayrılış bu. Zira O, idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıkları ile 83 yıldır aramızda. Ve nice 80 yıllarda aramızda olmaya devam edecek. 57 yıllık hayatın, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istedikleri doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür. Bugün O'nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür. Mensubu olduğu Büyük Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven ve kısacık yaşamı içine yüzyılları sığdıran Mustafa Kemal, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun ''Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim'' sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir. O, hep milletine güvendi ve ona inandı. Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Yüce Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inandı ve bunun için çabaladı. Kurtuluş Savaşı'nın ardından söylediği ''En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir.'' sözü bunu kanıtlamaktadır. Sözlerime burada son verirken Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk''ün şahsında, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, hepinizi selamlıyorum dedi.”

Atatürk Konulu Oratoryo ve Koro büyük beğeni aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ayrıca anma programının organizasyonunu düzenleyen öğretmenlere de teşekkür belgesi verildi.