Trabzonspor Başkan Adaylığı için istişareler yapan Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. (BGC) Atalay’ın Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyareti sırasında Cemiyet Başkanı Aydın Gelleci, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, Cemiyet Başkan Yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu, Cemiyet Saymanı Hasan Bahadır ve basın mensupları hazır bulundular.

“CEMİYET OLARAK BÜYÜKLİMAN HAVZASININ SESİ OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Hikmet Aksoy Lokalinde Cemiyetin tarihçesi hakkında bilgiler veren Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Koronavirüs pandemisi dolaysıyla cemiyetin bazı faaliyetlerinin aksadığını ve Türkiye genelinde Trabzon ve Giresun olmak üzere iki ili kapsayan tek cemiyet olduklarının altını çizdi. Başkan Gelleci,  “Hem Trabzon hem de Giresun bürokrat ve siyasetçileriyle zaman zaman bir araya geliyoruz. Asıl hedefimiz Büyükliman Bölgesinin sorunlarını dile getirmek ve çözüm yollarına odaklanmak. Bu anlamda bütün ilçelerimizde basılan gazetelerimiz var. Ayrıca yazılı basının haricinde her ilçede aktif olan internet sitelerimiz var. Pandemi dolayısıyla bütün ülkede olduğu gibi bizim bölgemizde de zor günler yaşıyoruz ve ayakta kalmak için büyük bir mücadele veriyoruz. Ben bu anlamda basın camiamıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü böyle bir zamanda ayakta durmak gerçekten çok zor ve bu sorunlarında bir an önce çözülmesi gerekiyor. Faaliyetlerimiz anlamında her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde her iki ilimizden de valilerimizi, milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı buluşturduğumuz etkinlikler yapıyoruz. Her yıl bir ilçede bu organizasyonları düzenliyoruz. Hem bizler açısından hemde katılımcılar açısından bölgenin sorunlarını konuşma fırsatı bularak bir kaynaşma ortamı sağlamış oluyoruz. Ayrıca cemiyet olarak Büyükliman adı altında bir dergi çıkarıyoruz. İlk sayısını 2019 yılında çıkartmıştık. Pandemi dolayısı ile 2020 yılındaki sayımızı çıkaramadık. 2. Sayımızın çıkarılması ile ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor. Cemiyetimiz tarafından çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenliyoruz. Bu yılda kurucu üyelerimizden merhum Muhammet Taş’ın anısına bu ayın sonunda yarışma düzenleyeceğiz. Büyükliman Platformunu yeniden canlandırmak için çalışmalara başlayacağız. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti olarak Büyükliman havzasının sesi olmaya gayret ediyoruz. Çalışmalarımıza meslektaşlarımızla birlikte devam ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar da sizlerinde desteğini bekliyoruz. Bizler biliyoruz ki! Şuan belki aktif bir göreviniz olmazsa bile Mehmet Atalay olarak halen daha bir markasınız. Böylesine nazik bir ziyaret için arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi. 

“BÜYÜKLİMAN GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN DEĞERİ ÇOK BÜYÜK”

Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise yaptığı değerlendirmede “Büyükliman Bölgesi basın camiası olarak çok güçlü. Bu güç Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti gibi bir kuruluşu oluşturmuş durumdadır. Bende bu camianın içinden gelen birisi olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki! Kurumlaşma adına beklide herhangi bir ilimizde olmayan bir cemiyete ve güce sahipsiniz. Bunun değeri çok büyüktür.” ifadelerini kullandı.

“İLÇELERİ ZİYARET EDEREK DELEGELERLE BULUŞUYOR”

Trabzonspor’un Aralık ayındaki seçimleriyle ilgili başkan adaylığı noktasında istişareler yaptığını belirten Atalay, “Henüz resmen ilan etmesek de istişareler yapıyoruz. Bir anlamda delege yapısının düşüncesini merak ediyoruz. İlçelerimize giderek hem onları dinliyoruz hem de bizim düşüncelerimiz aktarıyoruz. Bu ziyaret de bundan ibarettir. Trabzon basının da Trabzonspor hakkındaki düşünceleri elbette değerlidir. Bunun için buradayız. Aralık’ta seçimler var. Kim gelecekse kulübün geleceğini kurtaracak, borç yükünü azaltacak, mümkünse yok edecek, ciddi gelir kaynakları oluşturacak daha çok şey vaat etmeli ve en iyisini söylemelidir. Kalıcı, gelir getirici büyük projelere ihtiyaç var. Trabzonspor tam anlamıyla bütün ilçeleriyle bütünleşmeli ve tam anlamıyla bir kolej havasına büründürülmelidir. Trabzon’un Yusuf Yazıcı’ları sağda solda evimizde bahçemizde dolaşıyor. O Yusuf Yazıcı’ları daha çocuk yaşta keşfedip testlerden geçirerek ve kabiliyetleri doğrultusunda geliştirip futbol sektörüne kazandırmalıyız. Trabzonspor’a hizmet etmenin aidiyet duygusu çok farklıdır. Yaşam biçimi olarak Bordo-Mavi renkleri benimseyen bir toplumu peşinizden sürüklemek, onlara en iyisini sunmak bir Trabzonlu için en önemli görev ve gururdur. Çünkü bu duygunun hazzı çok farklıdır. O nedenle hayali bile insanın yüzünde tebessümün oluşturduğu Trabzonspor bizim vazgeçilmez sevdamızdır.” diye konuştu.