Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil tarafından organize edilen  “Amatör Spor Haftası” çeşitli etkinliklerle Vakfıkebir ilçesinde kutlandı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) birlikte organize ettiği Amatör Spor Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vakfıkebir İlçesinde Masa Tenisi, Yüzme, Dart ve Bilek Güreşi kategorilerinde çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştirildi.

“ ÜLKEMİZDE SPORUN TEMELİNDE AMATÖR RUH, PROFESYONEL BİR MÜCADELE VARDIR”

Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, 7-13 Ekim tarihleri arası Amatör Spor Haftası'nı kutluyoruz.  Civil,"Bizler gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları ve enerjilerini bir şekilde atmaları için spor kulüplerimizi desteklemeye gayret gösteriyoruz. İlçemizde spora karşı her geçen gün artan talep ve ilgi var. Hem amatör olarak hem de diğer branşlarda çok güzel gelişmeler var. Lisanslı sporcu sayımızın özellikle arttırılmasını arzu ediyoruz, gençlerimizin özellikle spor ile ilgilenmesini istiyoruz. Okullarımızdaki çocuklarımızın en az bir tane spor dalı ile ilgilenmesini istiyoruz, salon sporları olabilir yada ferdi sporlar olabilir. Gençlerimiz spor ile ilgilendiğinde hem zinde, fiziki olarak sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olur, iyi bir ruh haliyle geleceğe taşınmış olur ve kötü alışkanlıklardan da uzak durur. Tüm tesislerimizde gerekli bütün tedbirleri aldık. Biran önce eski neşeli günlerimize dönmeyi bekliyoruz. Ülkemizde sporun temelinde amatör ruh, profesyonel bir mücadele vardır. Amatör spor kulüplerimizin Spor Bakanlığı'na katkıları büyüktür. Amatör spor profesyonelliğin başlangıcıdır. Amatöre hizmet eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkesin 'Amatör Spor Haftası'nı tebrik ediyorum" diye konuştu.

GÖNÜLLÜLÜK ESASTIR

Eski neşeli ve spor dolu günleri özlediklerini belirten Müdür Civil, "Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her yıl bu haftayı kutluyoruz. Amatör gönüllülük esasına bağlı ekonomik olarak beklentisi olmayan insanların emek verdiği yerdir. İnşallah pandemi salgını biran önce biter bizde sahalara cıvıl cıvıl yeniden döneriz. 7-13 Ekim tarihleri arasında Türkiye'nin her bir yerinde olduğu gibi ilçemizde de amatör spor haftamızı kutluyoruz. Tüm antrenörlerin ve sporcuların amatör spor haftasını kutluyorum" dedi.