Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aksoy mesajında: “İlköğretim, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunu aydınlatan medeniyet meşalesinin yakıldığı günlerdir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy yayımladığı mesajda şunları söyledi; İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin, zekâyı terbiye etmenin,  kültürün temellerinin atıldığı yerdir. Çağdaş uygarlık yolunda en büyük engelimiz olan cahilliğin yok edildiği, genç beyinlerin insanlığa hizmeti, vatan ve millet sevgisini, bağımsız ve şerefli yaşamayı öğrenmeye başladığı yerdir ilköğretim.
İlköğretim Haftası milli birlik ve beraberliğe, milli ahlak ve terbiyeye giden güvenli yolun başlangıcı, geleceğin güvencesi, barış dünyasının çiçekleri, hepimizin gururu olan öğrencilerimizin sevinç ve övünç günleridir. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunu aydınlatan medeniyet meşalesinin yakıldığı günlerdir. Kutlu olsun
2020-2021 Eğitim - Öğretim yılını okul bahçelerinde heyecanlı, neşeli ve hasret dolu hep birlikte İstiklal Marşı söylemeyi büyük bir özlemle beklerken maalesef Pandemi nedeniyle buruk bir mutlulukla 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü telafi eğitimi kapsamında "Eğitimden uzaklaşmaya "Hayır". Uzaktan Eğitime "Evet" diyerek başladık. Ülke genelinde pandemi nedeniyle alınan önlemlere titizlikle uymamız halinde yüz yüze eğitime en kısa süre içerisinde başlayabiliriz. Çünkü hiçbir virüs alacağımız önlemlerden daha güçlü değildir. O halde "Kurallara uyalım okulları açalım".
Devletlerin en büyük zenginlik kaynağı sahip oldukları insan gücüdür. İnsanları topluma bağlayan en önemli şey mutluluktur. Mutluluğunun temeli ise eğitimdir. İnsanları eğitmenin tek yolu da Halk Ozanımız Aşık Veysel'in de dediği gibi: "Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesin sordum, dedi ki: okul." Okul bilgidir, bilgi gelecektir.
2020-2021 eğitim-öğretim yılında İlçemizde her kademedeki okullarımızda yaklaşık 4500 öğrencimize 500 eğitim çalışanı tarafından eğitim-öğretim hizmeti verilecektir.
Başöğretmen Atatürk'ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; eğitimcilerin sorumluluğunun her zamankinden çok daha yüksek olduğu bir dönemdeyiz. COVİD-19 salgın durumunun olduğu bu olağanüstü dönemde eğitim "ideal olanların" değil "ideali olanların" işi olmuştur. Büyük bir gayret, merhamet ve yüksek bir enerjiyle çocuklarımızı ve gençlerimizi vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak yetiştireceğinize olan inancım tamdır. Sizler,  Başöğretmen Atatürk'ün de önemle belirttiği gibi "insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarısınız.
Saygıdeğer anne ve babalar; okula başlayan her çocuk bu ülke için umuttur. Bu umudu yeşertebilmek için eğitim camiasının (uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimde) en önemli destekçileri sizlersiniz. Çocuğun evde gördüğü-görmediği sevgi, yediği-yemediği yemek, uyuduğu-uyumadığı uyku, duyduğu-duymadığı sözler, öğrenme durumunu etkiler. Okul yönetimine katılımınız, öğretmen ve okulun diğer organları ile işbirliği yapabilmeniz çocuklarımızın başarısını olumlu yönde etkileyecektir. Unutulmamalıdır ki "Okul ailede başlar."
Geleceğimizin en büyük teminatı sevgili öğrenciler; Başarı, çok çalışmaktır. Başarı, çok ter dökmektir. Başarı, çok emek vermektir. Başarı, çok gözyaşı dökmektir. En önemlisi, Başarı, her düştüğünde ayağa kalkabilmektir.
Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde pandemi nedeniyle alınan önlemlere uymanız,  "Eğitimden uzaklaşmaya "Hayır". Uzaktan Eğitime "Evet" diyerek bu geçiş döneminde okul yönetici ve öğretmenlerinizle devamlı iletişim halinde olmanız, canlı derslere katılmanız, eğer bu imkânınız yoksa EBA Destek Noktalarından faydalanmanız sizlerin bu geçiş dönemini en verimli şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, eğitim çalışanlarımız, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temennisiyle "İlköğretim Haftanızı" kutlar; yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım.