Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün faaliyetleri ile alakalı Büyükliman Yöresindeki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantının ardından basın mensuplarının siyasetle ilgili sorunlarına cevap verdi ve çok konuşulacak açıklamalar yaptı. 


  
Ahmet Kurt’dan gündem oluşturacak açıklamalar;
 
15 yıllık belediye başkanlığı döneminizde hata yaptığınızı düşünüyor musunuz? Şeklindeki sorumuzu yanıtlayan Kurt, “Aradan yıllar geçti çimento fabrikası konusunda vatandaşın yanında yer almalıydım. Bu konuda bir sıkışmışlık, siyasi yol kazası yaşadık. Bir tarafta bakan bir tarafta halk vardı. O süreç biraz daha halkın istediği doğrultuda yönetilmeliydi. Halkı daha iyi hazırlayarak öyle adımlar atmalıydık. Biraz siyasi adımlar attık. Orada eksikliğimiz oldu. Trajiktir enteresandır. Bunun da bana yansıması oldu. O dönemde çimento fabrikasının destekleyen iki kişi vardı. Bir Sayın Erdoğan Bayraktar, diğeri de bendim. Ne acıdır ki belediye başkanı adaylığı dosyamın üzerinde, ‘çimento fabrikası yatırımını desteklemediği için aday gösterilmedi’ yazıyor. Hala dosyamın üzerinde arşivde duruyor. Birde bununla suçlanıp böylece oyunun dışına çıkarılmış oldum. O süreçte endişelendirdiğimiz üzdüğümüz vatandaşlarımız oldu. Onlardan da bu vesileyle özür dilememiz lazım. Tabi vesile oldu. Böyle onurlu görevlere getirildim ve hayırlı işler yapıyoruz” dedi.   Yeniden aday olup olmayacağı sorusunun da yanıtlayan Ahmet Kurt; “ Beş yıl bakan danışmanlığı, 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Halka mal olduk. Kumandamız kendi elimizde değil, halkın elindedir. Bu saatten sonra kumandamızı kendi elimize alsak hayır gelmez artık.  Başka bir şeyde yapsak bugün olduğu gibi yine bize siyaset sorulacak. Halk ne isterse, ne derse onu yaparız” diye konuştu.  
 TAKDİRİ HALKA BIRAKIYORUM   
 Ahmet Kurt, kendi dönemli ile ilgili yapılan eleştirilere yönelik soruya şöyle yanıt verdi, “Belediye başkanı arkadaşımız hizmetine devam ediyor. Bu konuya yorum yapmam aslında doğru olmaz. Ben CHP’li Ali Koç’tan belediyeyi devir aldım. Başka bir partili olmasına rağmen 15 yıl boyunca hakkında tek bir olumsuz cümle kullanmadım.  Her defasında onure ettim. Salon yaptım solana da onun adını verdim.  Çünkü Tonyalı onu seçti, onu toplumsal lider olarak gördü. 15 yılda belediye başkanlığı görevi verdi. Bu benim için çok değerlidir.  Onu eleştirmem, onu yermem. Bir başka ilçemizde, ilimizde bir belediye başkası yeriyorsa onun takdiridir.  Vatandaş onun o konudaki puanını verir. Benim konuşmam nezaketsizlik olur. Takdiri halka bırakıyorum” dedi.