Merkezi Şalpazarı’nda bulunan Fidanbaşı-Tımara Ve Sis Dağı Eğitim Derneği, yine farkını gösterdi.Derneğin Kadın ve Gençlik Merkezinde, annelere özel “Anneler Günü Kutlama Programı” yapıldı. Misafirlere ikramlarla ağırlandığı ve    yoğun katılımın olduğu  programda, Geyikli Mahallesi’nden Şehit Akif Bayraktar’ın annesi Hanife Bayraktar’a  Dernek Başkanı Hasan Keskin tarafından  plaket takdim edildi. Bu anlamlı yılda Şalpazarı İlçemizde bulunan Kadın ve Gençlik merkezimizde İlçemiz genelinde müsait olan eli öpülesi Annelerimiz için bir ‘’ İlçemizin Anneleri Buluşması ve Kadınlar Matinesi’’ düzenleyerek ilkini bu yıl gerçekleştirerek başlamış olduk.

Şalpazarı İlçemize bağlı Fidanbaşı mahallesi sakinlerinden 35 yıllık sivil Toplum Temsilcisi ve Şalpazarı Eğitim Kültür ve Sanat Turizm Dernek Başkanı Hasan Keskin olarak dile kolay bu uzun soluklu hizmet çalışmalarında ailesinden ve kendisinden feragat ettiği zamanlarını İlçesine adamış birisi olarak Şalpazarı Kireç Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde açtığı ‘’ Tımara Sis Dağı Eğitim DGT Dernek Başkanı’’ Hasan Keskin bundan böyle her yıl elleri öpülesi Annelerimiz için burada artarak buluşturacağız bu ilk program oldu bazı eksikliklerimiz olmuş olabilir ancak bir sonraki programımızda bunların olmamış için yönetim kurulu arkadaşlarımız ile beraber çalışacağız dedi. Tımara Sis Dağı Eğitim DGT Derneği Annelerimiz Buluşuyor programına İlçemizin ve bölgemizin yöresel sanatçıları tarafından annelerimize unutulmaz bir yaşattılar. Geceye katılan Annelerimize Dernek Başkanı Hasan Keskin tarafından karanfil hediye edilerek onlar ile hoş sohbetler ederek gönüllerine dokundular. Şalpazarı 1. Annelerimiz buluşmasına katılım sağlayan İlçemizin şehit  Akif Bayraktar’ın Annesi ve Şehit Bası olan Hanife & Ali Bayraktar’a karanfil hediye eden başkan keskin şehit annesi Hanife Bayraktar’a uzun mutlu bir ömür diledi. Tımara Sis Dağı Eğitim DGT Derneği Annelerimiz Buluşuyor programına TDF Genel başkan Yardımcısı ve LEGDER Başkanı Melek Çakır, ŞALFED Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Yazıcı, ŞalpazarıSes Gazetesi İmtiyaz sahibi Mustafa Özcan, Yeni Şalpazarı Gazetesi Sahibi Turgay İkinci,  Fidanbaşı Mahalle Muhtarı Mürteza Metin’in de katıldığı programda, ünlü sanatçılar Yeşim Civelek ve Muhammet Sarı da günün anlamına binaen yöresel müzik ziyafeti sundular.

Dernek Başkanı Hasan Keskin program hakkında yaptığı açıklamada,bulunu ;  Henüz bir yıl olmasına rağmen hızlı bir tempo yakaladıklarını belirterek, yönetim kuruluna ve katılımcılara teşekkür etti. 2025 yılını, aile yılı olması sebebiyle ayrıca önemsediklerini belirten KESKİN; “Şalpazarı’mıza ve Trabzon’a STK alanında hizmetlerimiz sürecektir. Çok daha geniş çaplı organizasyonlar hayata geçireceğiz.   Bilhassa eğitim ve turizm alanında daha fazla gayret göstermeliyiz. Eğitimli donanımlı insan kaynağımızla özgün kültürümüzü, yüksek turizm potansiyeline haiz coğrafi avantajlarımızı diğer toplum kesimlerine sunmamız şarttır. Göçün gelecekte de sorun olmaması için, yüksek katma değerli ekonomik alanların açılmasına vesile olmak, bilinç yaratmak durumundayız.  Fidanbaşı Tımara Sisdağı Eğitim derneğimiz sadece bir hemşehri derneği değil,  farkındalık yaratmaya odaklanmış bir ihtisas derneğidir. Kadınlar ve gençler, hedeflediğimiz geleceği inşa etmede en büyük şansımızdır. O sebepledir ki, Derneğimizin üst katını “Kadın Ve Gençlik Merkezi” olarak düzenledik. Burası tüm kadın ve gençlerin yanında tüm vatandaşlarımıza açık olacak. Açılışımızdan bu yana gördüğü ilgi bizleri memnun ediyor. “Osman Günaydın Kütüphanemizle” de kitap-cafe  tarzıyla hizmette olacak.” Diyerek, “Şahsım başka derneklerde de başkanlık görevlerini sürdürmekteyim. Trabzon Eğitim Ve Kültür Derneği, Şalpazarı Eğitim Derneği, Fidanbaşı Tımara Sisdağı Eğitim Derneğiyle, hem köyünde hem ilçesinde hem de, Eğitim Derneği başkanı olarak İlinde bu görevleri ifa eden bir STK gönüllüsüyüm. Bu çizgi üzere hizmete devam edeceğiz inşallah. Diğer yandan Şalpazarı Eğitim Kalkınma Vakfı Başkanı olarak da, farklı bir kulvarda faaliyetlerimiz devam ediyor. İnşallah Allah hepsinde muvaffak eder. Destek veren, katılan herkese ve yönetim Kurulumuza,  Üyelerimize, komşularımıza sonsuz teşekkürler.”

 

HIDIRELLEZ KÜLTÜR VE BAHAR BAYRAMI ŞENLİĞİ YAPILDI HIDIRELLEZ KÜLTÜR VE BAHAR BAYRAMI ŞENLİĞİ YAPILDI