Resmi Gazetede yayımlanan Emniyet Müdürleri kararnamesinde çok sayıda ilde ve yurtdışı temsilciliklerinde görev değişikliği oldu. Kararnamede hiç beklenmedik en sürpriz isim ise Metin Alper oldu. İsmi bir dönem Türkiye’nin en çok sevilen bürokratları arasında geçen Eylül 2019’da şehrimizde göreve başlayan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’in tayini şok bir kararla Sudan’a çıktı. İşte, Türkiye'nin konuştuğu Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper de bugünkü Resmi Gazete'deki kararla, merkeze alınan isimler arasında bulunuyor. Danıştay kararı sonrası "Andımız" tartışmasına giren Metin Alper görevden alınıp Sudan'a İçişleri Müşaviri olarak gönderildi.

Yerine Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan getirildi. Alper’in Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürütürken ve şehirde de çok sevilirken görev yerinin değişmesi şaşkınlık yarattı.

TRABZON’UN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ KENAN AYDOĞAN KİMDİR?

Trabzon Emniyet Müdürlüğüne atanan Trabzonlu Kenan Aydoğan’ın özgeçmişi şu şekilde.

 İl Emniyet Müdürü KENAN AYDOĞAN 1. Sınıf Emniyet Müdürüdür.

İl Emniyet Müdürümüz, 1964 yılında Trabzon'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Sakarya ve Kahramanmaraş illerinde tamamladıktan sonra, Polis Kolejini 1981'de, Polis Akadem​isini ise 1985 yılında bitirdi.​

1985 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Ardından Mardin, Hollanda (Misyon Koruma), Ordu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Erzurum'da görev yaptı. 2008 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etti. 2008-2016 yılları arasında Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında, Polis Başmüfettişi olarak önemli soruşturmalarda görev aldı.

26.10.2016 tarihinde Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı görevini yürütmekteyken, 19.08.2017 tarihli kararname ile Sivas İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Emniyet Müdürü Aydoğan evli ve 2 çocuk babasıdır.