İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Trabzon'a geldi. Akşener'in şehre gelişi sonrası Trabzon'da basın mensuplarına karşı bazı sözlü saldırılar gerçekleşti.

İYİ Parti yetkilileri tarafından 3 basın mensubuna gerçekleşen bu saldırılar Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı.  

TGC; "Üzülerek görmekteyiz ki son dönemde basın mensuplarına yönelik hem fiili, hem de sözlü saldırılar artmaktadır. Son olarak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilimizde gerçekleştirdiği programda da aynı durumla karşı karşıya kaldık. Akşener’in gündeme yönelik soruları cevaplayacağı sırada İYİ Parti GİK Üyesi Şükrü Kuleyin’in basın mensuplarına anlamsız çıkışını ve İYİ Parti bazı İl, İlçe Yöneticilerinin sosyal medya hesaplarında basın mensupları ile ilgili gayri ahlaki paylaşımlarını kınadığımızın bilinmesini isteriz. İki kişinin dahi bir araya gelmekten imtina ettiği pandemi koşullarında sağlığını hiçe sayarak, o günkü tek işi siyasilerin açıklamalarını haberleştirmek olan basın mensuplarına teşekkür edilmesi beklenirken bu durumla karşı karşıya kalınmasını esefle kınıyoruz. 
Toplumun beklenti içerisinde olduğu siyasetçilerin hoş karşılanmayan görüntülere sebebiyet vermeleri, üzücü ve düşündürücüdür. Siyasette beklenen, üslupta ölçüye riayet etmeleri, sağduyulu ve seviyeli davranmaları ve topluma örnek olmalarıdır.
Hem şehrimizin, hem de basın camiasının artık bu tarz gündemlerle meşgul olmamasını ve konunun muhataplarının özür dilemesini bekliyor, meslektaşlarımız Ahmet Çağlar Yıldırım, Emrah Paça ve Eser Hacısalihoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.