Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, vatanı işgal altında bulunan Türk milletinin yokluklara rağmen azim ve inançla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini 99 yıl önce tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan bu zaferin, dünya tarihine altın harflerle yazılan bir kahramanlık destanı olduğuna vurgu yapan Balta, şunları kaydetti:"Türk milleti canından aziz bildiği değerler uğruna her daim 'ya istiklal ya ölüm' düsturunu benimsemiş vatanı, bayrağı ve hürriyetini her şeyin üstünde tutmuştur. Aziz atalarımızın bizlere emanet bıraktığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ebediyen yaşatmak ve müreffeh yarınlara taşımak ay yıldızlı bayrak altında yaşayan tüm bireyler olarak hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir.Vatan millet uğruna milyonlarca şehit vererek elde ettiğimiz vatanımız bize atalarımızın en büyük emanetidir. Tarihimiz, millet olarak, belirli dönemlerde küresel güçlere karşı verdiğimiz milli mücadele destanları ile doludur. 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi de bu mücadelelerden biridir."

Malazgirt'le başlayan Anadolu'yu vatan kılma mücadelesinin asla bitmeyeceğini ifade eden Balta, şu görüşlerini paylaştı:"En zor dönemimizde, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile bunu ilan etmiştik. Milletimiz yakın bir zamanda da 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulunan hainlere karşı omuz omuza vererek dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimiz tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet bilinciyle hareket ederek vatan hainlerine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemini ve bilincini bir kez daha göstermiştir. Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesi bugün de devam etmektedir.Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, milletimizin güveni ve duasından aldığı güçle, vatanımızın güvenliği, 83 milyon vatandaşımızın huzur ve refahı için gece, gündüz, yaz kış, demeden FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele aralıksız devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor,başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağaneden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan veülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi vekahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."