Olağan Genel Kurul’a, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, , Ak Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

TİCARET TRABZON’UN CAN DAMARIDIR

Burada açıklamalarda bulunan MÜSİAD Trabzon Başkanı Zafer Ofluoğlu, “MÜSİAD Trabzon şubemizin 12. Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz. Karadeniz’in önemli kentlerinden Trabzon 10 bin yıllık medeniyet hayatına sahip, küçük Asya’nın 2 bin yıllık siyasi sosyal geçmişi olan bir şehirdir. İlk çağlardan itibaren Doğu Karadeniz’in en büyük limanı haline gelmiştir. Ticaret Trabzon’un can damarıdır. Konumu sayesinde Trabzon, yüzyıllar içinde ticaret kültürü oluşturmayı da başarmıştır. Trabzon ekonomisine yön veren balıkçılık, fındık ve çaydır. Süt üretimi, tütün üretiminde de Türkiye’de önemli üretim şehirleri arasındadır. Kafes balıkçılığı ve Trabzon somonu da ihracatta önemli yer almıştır. Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat ekmeği, Tonya peyniri, Sürmene pidesi ve birçok ürünler markalaşmıştır” dedi.

SLOGANIMIZ ‘ÜRETEN TRABZON’

Ofluoğlu, şöyle devam etti: “Her alanda yarışa hazırız ve yarışıyoruz. Trabzon sanayisiyle de öne çıkmaya başlamıştır. Büyük sanayi sitelerinin oluşması ve yatırım adasının yapılmasıyla sanayi şehri olarak da anılacaktır. Bunun başında ise nitelikli iş gücü gelmektedir. Bunun oluşması için meslek liselerinin geliştirilmesiyle sanayici ve yatırımcının eleman sorunu çözülmelidir. Trabzon’un şehir geçişlerinin rahatlatılması ve turizmde büyük mesafe kat eden Trabzon’da güney çevre yolunun gündeme alınmasını talep ediyoruz. Trabzon MÜSİAD olarak devletimizin 2023 hedefleri doğrultusunda sanayinin artırılması, turizm alanlarına yatırım yapılması olarak hedefimizi yürüteceğiz. Sloganımız üreten Trabzon’dur. Devletimizin tüm kurumları ile iletişim içinde olarak üretmeye devam edeceğiz. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.”

PAZARIMIZI GENİŞLETECEĞİZ

MÜSİAD önceki dönem başkanı Ali Kaan, “Dünya hastalıkla mücadele ederken Türkiye olarak her alanda dimdik ayaktayız. Üreteceğiz ve yurt içi yurt dışında pazarımızı genişleteceğiz. Bunu şehrimiz ve ülkemiz için yapacağız. Trabzon’da önemli iş kollarında ciddi iş çalışmaları yaptık. İnanıyorum ki benden sonra gelecek olan arkadaşların büyük bir aşkla görevlerini yerlerine getirecektir. MÜSİAD’ın kuruluşundan bugüne kadar gayretle çalışan üyelerimize görev yapan üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu duygularla olağan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD MEDENİYET DAVASIDIR

MÜSİAD Karz-ı Hasen Başkanı Mahmut Asmalıoğlu, “31 yıldır kesintisiz devam eden hizmet yarışı var. Bugünlerde de birçok şehrimizde bayrak değişimi yaşanıyor. Sonuçta görevler makamlar gelip geçici, aslolan MÜSİAD’ın temel ilkesinde yer alan yüksek ahlak yüksek teknolojidir. Ekonomik anlamda, sosyal anlamda birçok faaliyetler gerçekleştirildi. Yıllık 700 lira gibi bir aidatla 4 milyon 500 bin lira ile katma değer oluşturmuş oluyoruz. İhtiyacı olan kardeşlerimize ulaştırıyoruz. 40-50 milyon liralara ulaşıp faizsiz bir modeli de hayata geçirmek istiyoruz. Bu sandığa sadece MÜSİAD üyelerini kabul ediyoruz. MÜSİAD bir medeniyet davasıdır. Hayatın her alanında anlatabilme çabasının adıdır. STÖ’nün en önemli varlık ilkelerinden biri iyiliği yaymaktır. Her zaman bu amaca bağlı olduk. Sadece para kazanma ve kazandırma gayesiyle hareket etmedik” diye konuştu.

HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “MÜSİAD kuruluş amaçları ve hedeflerine aynen tamamına katılıyorum. Üyeleri bizlerin de üyesi. Şehir adına çalışıyoruz. Ekonominin gelişmesi için gayret gösteriyoruz. Bizler oda olarak her zaman yanınızda olacağımızı belirtmek isterim. Genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

600 BİN YABANCI TURİST MİSAFİR EDİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Dünyada öne çıkan iki eğilim var. Küreselleşme ve yerelleşme. Birbirini tamamlayan yapıda olduklarını görüyoruz. Global düşün yerel hareket et. Kalkınma da ulusaldan yerele doğru kayıyor. Ülkelerden çok şehirlerin rekabetinin öne çıkacağı bir döneme giriyoruz dedi başkanımız. Ona katılıyorum. Bölgenin ağabeyi olan Trabzon’un da geride kalmaması lazım. Trabzon’u öne çıkaracak çok yönleri var. Birisi turizm. 10-15 yılda çok büyük bir ivme yakaladı. 50 milyon civarında turist ağırlayan Türkiye’nin yüzde birini Trabzon’un misafir ettiğini görüyoruz. Bu rakam ise 600 bin. Bizim turizm altyapılarını güçlendirme konusunda birlikte daha aktif çalışmamız gerekiyor. Gelişme alanlarından birisi fındık, çay ve balık. Trabzon’un görece üstün olduğunu düşünüyorum. Trabzon’da çok eski sanayi sitemiz var Arsin’de. Batı illerinde çok yeni ama oldukça kapasitesi yüksek OSB’lerimiz var. Doğu ilçelerimizde de böyle bir beklenti var. Sanayi anlamında mega projemiz var. Yatırım adası… Yoğun bir gayret içindeyiz. Proje çalışması yıl sonuna kadar tamamlanacak. Trabzon’da katma değeri çok artıracak. Yeni yönetime ve başkanımıza başarılar dilerken her zaman beraber çalışma arzusunda olma istediğimizi belirtmek isterim. Önemli çalışmalar yürüteceğimizi ifade ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

İHRACATTA REKORLAR KIRIYORUZ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “MÜSİAD’ımızın 12. Olağan Genel Kurlunu yapıyoruz. Türkiye öyle bir ülke ki yıllardan beri bu topraklara ayak bastığımızdan itibaren savaşlarla, son zamanlarda da afetlerle, terörler, 15 Temmuz gibi içimizdeki hainlerle ve en son da pandemi ile mücadele ediyoruz. Bütün olumsuz şartlarla hep beraber mücadele ediyoruz. Başka bir ülkenin başına bu olaylar gelse düşünmek lazım. Orman yangını… Orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’nin her tarafında bakanlarımız yayılmış, devlet olarak milletimizin yanında bütün imkanlarımız seferber edildi. Bütün zor şartlara rağmen buradaki arkadaşlarımız yatırım yaptı. Sanayinin çarkları dönerek ihracatta yeni rekorlar kırıyoruz. Üretimde sanayide… Buradaki insanlar gece gündüz çalıştılar. Geceleri gündüzleri yoktur. Vadettiği ürünleri yetiştireceğim diye düşünür, rüyalarına girer. Ömrünün 24 saati çalışır vaziyettedir. Sizlerin sayesinde ülkenin kalkınması ve gelişmesi çalışmalarınıza bağlı. Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor. Yatırımcının önünü açmamız lazım. Türkiye bir cazibe merkezi haline geldi. 600 bin yabancı turist geldi Trabzon’a. Güvenli bir şehir diye geldi. Yaşam kalitesi en üst seviyede bir şehir. Türkiye de öyle. Bölgesinin ve dünyanın en güvenilir ülkelerden bir tanesi. Bizlere yüzlerce iş talebi geliyor. Bu talebi karşılayan bu değerli yatırımcı sizlersiniz. Biz sizlerin yanındayız. Bürokrasi ile ilgili engel olduğunda sizlerin yanındayız. Birlik ve beraberlikle tüm sorunların üzerinden geleceğiz” dedi.

EŞİNE NADİR RASTLANAN SERMAYE PLATFORMUDUR

MÜSiAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Türkiye kriz dönemlerinde bir şekilde gerek aktif nüfus yapısı gerek üretim sahası bakımından her zaman sektörel yaygınlığı ile dünyadaki rakipleri ile kıyaslanamayacak bir şekilde aktif ekonomik davranış sergiledi. Pandeminin zorlu koşullarına rağmen Anadolu’ya şartlar elverdiğinde temas etmek genel kurullarımızı geliştirip, ülkemizin gündemine dair sohbetlerde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Eşine nadir rastlanan sermaye platformudur MÜSİAD. Normalleşme koşulları bizleri nihayet bir araya getirdi. Temmuz ayı ile birlikte gerek iktisadi hayatımıza ve toplumsal huzurumuza olumlu şekilde yansıyacaktır. İnsanların ruhi dengelerini aile yaşamlarını dahi olumsuz yönde etkilemiştir. Küresel bir salgındır. Bir anda biteceği hayal olur. Zaman zaman oluşacak dalgalanmalara karşı yeni destek ve teşvikler ile ülke olarak süreci sonuna kadar başarı ile yöneteceğiz. MÜSİAD bu ülkenin sosyal ekonomik sürecinin en büyük şahididir. Kriz dönemlerinde üyelerimizin yanında olmak adına bir yapısal yeni dinamik sistem ortaya koyduk. Dünyadaki ticarete baktığını zaman yaklaşık olarak 15 aylık süreçte birçok ülke üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor. Dış yatırım çekme konusunda biraz zayıf durumdayız. Yeni dünya düzenine göre bizler artık bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Türkiye’ye çağırma şeklinde değil yatırım pazarı olarak lanse etmemiz gerektiğini düşünüyorum. 81 ilin 79’unun tarıma dayalı ekonomisi var. Tarımda istediğimiz boyutta mıyız. Çok daha fazla yapacağımız işler var. Dünyada marka olmuş şehirleri, bugün Birleşik Arap Emirlikleri demiyorsunuz Dubai diyorsunuz. Şehir ekonomileri dünyada ilk 100 şehir planlaması var. Yaklaşık olarak 43 komite kurduk. Her komitemiz proje yapmak durumunda. 23 tane komitenin 21 tanesinin ismi AB’nin 2021-27 programının içindeki programın ta kendileri. Biz bunu 2.5 yıl önce yaptık. Yeni dünya düzenin koşullarına uygun yapılarını Türkiye’de devam ettiriyor. Yeni olağan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu: Zafer Ofluoğlu, Mesut İskenderoğlu, Engin Kerimoğlu, Numan Yardım, Ali Murat Aras, Çetin Şahin, Osman Acer, Şeref Demirci, Sinan Baysal, Behçet Cihat Çelebi.

Yönetim Kurulu Yedek Listesi; Fatih Garip, Selim Bankoğlu, Hüseyin Rizeli, Murat Öztürk, Harun Ünal, Yasin Karadeniz, Hüseyin Tüysüz, Ülvi Ustaömeroğlu, Hüseyin Dilli, Emre Usta

Denetleme Kurulu Asıl Listesi, R. Fehmi Onur, Ahmet Uzun, Yusuf Kaan

Denetleme Kurulu Yedek Listesi; Ayhan Köse, Faruk Bozkurt, Selami Ayyıldız