SonBaşvuruTarihi: 30 Eylül 2021

İl Müdürü Erdem Akbay, yapılandırma müracaatlarında son günlerin yaklaşmakta olduğunu belirterek yapılandırma hükümlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların 30 Eylül 2021 tarihi bitimine kadar müracaatta bulunmaları gerektiğini söyledi.

Akbay, yapılandırma düzenlemesinin vatandaşlara önemli avantajlar sağlayacağını ifade etti.

“FAİZLER SİLİNİYOR”

Yapılandırma kapsamında anapara borçlarının gecikme cezası, gecikme zammı veya kanuni faizleri gibi fer’ilerinin silineceğinin altını çizen Akbay, silinen fer’ilerin Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi) ile güncelleneceğini belirtti.

İl müdürü Erdem Akbay, peşin ödemelerde anaparaya ilave edilen Yİ-ÜFE tutarında %90indirim olacağını ayrıca idari para ceza asıllarının%50’sinin silinerek kalan yarısına gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE uygulanarak güncelleneceğini söyledi.

“SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANILABİLECEK”

Borçlarını yapılandıran vatandaşlarınilk taksitini ve yapılandırma dışındaki borçlarını süresinde ve tam olarak ödemeleri halinde borcu yoktur yazısı alabileceğini söyleyen İl Müdürü Akbay, yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla da sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanabileceklerinibelirtti.

Akbay, öte yandan yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını ve yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizlerin de yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacağını sözlerine ekledi.

“ÖDEMELER PEŞİN VEYA TAKSİTLER HALİNDE YAPILABİLECEK”

İl müdürü Erdem Akbay borçlarını yapılandıran vatandaşların ödemelerini ister peşin isterlerse de taksitler halinde yapabileceklerini ifade etti. Taksit seçenekleri 6,9,12 ve 18ay olup taksitler ikişer aylık periyotlarla ödenecektir.

“BORCUNUZU YAPILANDIRIN FIRSATI KAÇIRMAYIN”

Bugüne kadar herhangi bir nedenle borçlarını ödeyememiş vatandaşların muhakkak bu önemli fırsattan faydalanmalarını istediklerini söyleyen il müdürü Erdem Akbay, vatandaşların son başvuru tarihini kaçırmamaları temennisinde bulundu.