İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi tarafından Düzenlenen “Çanakkale ve Bursa Gezisi”  başarılı Ortaokul ve Lise Öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grupla gerçekleştirildi.



İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi tarafından yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 20 kız 20 erkek toplam 40 kişilik grup Çanakkale ve Bursa illerindeki tarihi yerleri gezme fırsatı yakaladılar.



"Haliloğlu; Çanakkale zaferinin istiklal ve istikbal mücadelesi olduğunu bilmeleri istiyoruz."
Kafileye Başkanlık yapan İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi Eğitim Başkanı Ali Haliloğlu gezi sonrası şunları söyledi. Haliloğlu; "Çanakkale gezisinin öğrencilerin o günkü yaşananları hissetmesi ve tarihini daha iyi bilmesi için çok önemli olduğunu ifade etti. Öğrencilerimizin Çanakkale Zaferini yerinde görmelerini, şehitlerimizi yaad etmelerini ve Çanakkale zaferinin istiklal ve istikbal mücadelesi olduğunu bilmeleri istiyoruz. İlçemizde eğitim veren ortaokul ve lise okullarından 40 öğrencimizle beraber, Rehber Öğretmenleri ile birlikte bu geziyi en iyi ve en verimli şekilde tamamladık. Çanakkale gezisi ile bizim çocuklarımızdan beklentimiz, bu ülkenin nasıl vatan kılındığını, bayrağımızın dalgalanmasının temel sebebinin şehitler olduğunu yaşayarak ve görerek bilmeleridir. Bursa ilinde ise ecdadımızın bırakmış olduğu tarihi mirasları görmeleri ve o maneviyatı yaşamalarını istedik. Burada amaç, milli birliğimizi, birlik ve beraberlik ruhunu ve özellikle Çanakkale zaferi gibi büyük bir zaferin bizlere nasip olduğu şu ülkede Çanakkale'deki tarihi bilinci geliştirmek ve sosyal etkinlik adına düzenlediğimiz bir projedir.”dedi.
"ALP, ÇANAKKALE RUHU AYRI BİR ŞEY"
İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi Başkanı Mehmet Alp ise; “Geziye kafileyi gönderirken çocuklarımızın Gözlerindeki pırıltıyı ve heyecanı gördüm. Bu vatanın müdafaasında, bu destanın yazılmasında hayatını ortaya koyan binlerce şehidimizin neler yaşadığını gençlerimize anlatmak istiyorduk. Her bireyin mutlaka o manevi değeri büyük toprakları gezmesi gerekiyor. Önce Çanakkale şehitliğini gezip tarihi yerlerden bilgi alıp, vatanın kurtuluşu için yüz binlerce şehidin gözünü kırpmadan canını feda ettiği Çanakkale tarihin ayak izlerini taşıyan diğer mekânları görmelerini istiyorduk. Çanakkale ruhu ayrı bir şey. O ruhu yaşamak, gözlemlemek lazım. Çanakkale’den sonra kafilemiz Bursa şehrini ziyaret edip geriye döndüler. Bu gezinin gerçekleşmesi için bizlerden desteğini esirgemeyen tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum. İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi olarak Sosyal sorumluluk projelerimiz yine devam edecektir dedi."