Ana Kategori

KESKİN’DEN; TRABZON’UN FETHİ’NİN 564. YILI KUTLU OLSUN MESAJI

Trabzon’un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla Şalpazarı Eğitim Vakfı ve Fidanbaşı Tımara Sis Dağı Derneği Başkanı Hasan Keskin, anlamlı bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber; Mustafa ÖZCAN

Osmanlı tarihinin en parlak zaferlerinden biri olarak kabul edilen Trabzon’un fethi, Fatih Sultan Mehmet Han’ın kararlılığı ve ileri görüşlülüğüyle 15 Ağustos 1461’de Trabzon’u fethederek “Trabzon fethedilmeden İstanbul fethedilmiş sayılmaz” sözleri, bu zaferin stratejik önemini yüzyıllar boyu hatırlatmaya devam etti.

Keskin mesajında, “Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük zaferlerinden biri de Trabzon’un fethidir. Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu şehirdir Trabzon. 15 Ağustos 1461, yalnızca bir şehrin değil, Karadeniz’in kaderinin değiştiği gündür. Bu gurur günü ebediyen hafızalarımızda yaşamaya devam edecektir. Fethin büyük komutanı Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan şanlı ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve hürmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.