Vakfıkebir İlçesi’nde önemli bir sorun haline gelen ve belediye tarafından bir türlü istimlak edilemeyen yol,  eski Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüşmesiyle birlikte ulaşıma açıldı.

Yaklaşık 2 yıldan beri Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Kemaliye Mahallesi’ndeki kapalı tutulan okul yolu, Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüştürülmesiyle birlikte ulaşıma açıldı. Yolun ulaşıma açılabilmesi için girişimlerini aralıksız sürdüren Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın mal sahibi emekli Ağır Ceza Hakimi Ömer Limandal’ı ikna etmesiyle birlikte tatlıya bağlandı ve yol açılarak Fen Lisesi öğrencilerin mağduriyetleri giderildi.
“2014 YILINDA ULAŞIMA KAPATILMIŞTI”
Edinilen bilgilere göre, Vakfıkebir’de Anadolu Lisesi yapılmak üzere taşınmazın kamulaştırılması sırasında sadece okul arsası kamulaştırılmış ve yollar mal sahibinin üzerinde bırakılmıştı. Okul binasının yapılarak hizmete açılmasından sonra öğrencilerin okula gidecek yolu olmaması üzerine okula Ömer Limandal’a ait fındık bahçesinden gelişi güzel ulaşım sağlanmaya başlandı. Bunun üzerine mal sahibinin talebi üzerine dönemin Belediye Başkanı Yunus Halis Mollaahmetoğlu tarafından okula yol açılmış ve yağmurlu havalarda çamur olan yol,  yine mal sahibinin rıza doğrultusunda 2001 yılında okulun giriş kapısına kadar kaldırım taşı döşenmişti. Ancak 2009 yılında bu civarda başlayan konut inşaatlarında da bu yol kullanılmış ve kotların tamamlanıp belediyece alt yapı çalışmaları yapıldığı sırada yolun kotunun düşürülmesinden dolayı önce okulun mevcut kapısı ortadan kaldırılarak başka tarafa alınmış ve tapulu mala zarar verilmek suretiyle de yolun kaldırım taşları sökülerek konutlara hizmet verecek düzenleme yapılmıştı. Bu durum karşısında, mal sahibi önce okul yönetimi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yollarına sahip çıkmaları gerektiği hususunda yaptığı talebe karşılık, çalışmanın belediye tarafından yapıldığını ve kendilerinin bir şey yapamayacakları cevabına alması üzerine, konuyu mahkeme taşıyarak yolu kapatmış ve belediye aleyhine mahkemeden alınan men kararı üzerine de 2014 yılından bu yana da yol hukuken kapatılmıştı.
“BAŞKAN BALTA’NIN TALEBİ MAKUL BULUNDU”
Ancak, Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüştürülmesinden sonra konu Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından tekrar gündeme getirilerek bizzat mal sahibi Ömer Limandal ziyaret edildi ve kapatılan yolun kamulaştırma yapılmadan tekrar eskisi gibi okula hizmet vermek üzere açılması talebinde bulunuldu ve geçmişte yaşanan olaylardan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Başkan Balta’nın talebini makul karşılayan Ömer Limandal, Başkan Balta’dan yolun açılması karşılığında bir ricada bulundu. Bundan önce kardeşleri ile birlikte belediye ye yol olarak bağışladığı ve babasının lakabı olan “Zengin Ali” adının konulduğu caddenin “Hacı Ali Limandal” caddesi olarak değiştirilmesi için Hayri Birinci’nin belediye başkanlığı döneminde belediyeye dilekçe verdiğini, aradan geçen 10 yıllık süre içinde hiçbir gelişmenin olmadığını, bu caddenin oluşması için 3000-4000 m2 araziyi mahallenin gelişmesi için kamuya bağışladığını, bu yol içinde 100-200 m2 araziyi bağışlamaktan kaçınmayacağını ancak yaşanan olayların kendisini çok üzdüğünü, belediyenin verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade ederek yolun adının “okul yolu sokak”  konulmasını ve devam eden davalar dolayısıyla tapusunun kendi üzerinde kalması, inşaat kamyonlarının buradan geçmemesi kaydıyla yolun açılmasına izin verdi.
Yolun ulaşıma açılmasının ardından başta Belediye Başkanı Muhammet Balta olmak üzere öğrenciler ve öğrenci velileri Ömer Limandal’a teşekkür ettiler. Ayrıca Limandal’ın bu örnek davranışı ilçede takdirle karşılandı.