İş sağlığı ve güvenliği semineri Vakfıkebir Turizm Otelcilik okulunda yapıldı.



Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü hizmet içi eğitim semineri Trabzon’un Vakfıkebir ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turizm Otelcilik) okulunda yapıldı.
Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğü tarafından 6-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında 2018990204 numaralı iş sağlığı ve güvenliği kursu Trabzon’un Vakfıkebir ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turizm Otelcilik-Uygulama Oteli) okulunda yapıldı.
Seminerin açılışında selamlama konuşma yapan Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy; Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından planlanan hizmet içi eğitim faaliyetine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Öncelikle sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, hoş geldiniz diyoruz Gelişmiş ülkelerde sosyal hukuk devletinin temel işlevi, çalışanlar için güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak, çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumak, çalışanların güvenlik, sağlık ve refahını sağlamak ve geliştirmektir. İş Sağlığı ve İş Güvenliği alanında bilgi ve becerilerin artırılması amacıyla düzenlen bu hizmet içi eğitim seminerinin eğitim ortamlarında karşılaşılan sorunlara katkıda bulunması temennisiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum dedi.
Seminerin başlıca konuları şunlar; öntest, iş kazaları ve önleyici tedbirler, iş sağlığı ve iş güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği kurulu, kişisel koruyucu donanımları, iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili mevzuat, sağlık ve güvenlik işaretleri, yangın, meslek hastalıkları, binalarda güvenliği tehdit eden unsurlar, işyeri iş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi, işyeri yönetmeliği,  işyeri iş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi, acil durum planları, ölçme değerlendirme (sontest), Seminere Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmen, memur ve işçiler katılırken  seminerde başarılı olanlara ‘‘Kurs Belgesi’’(e-sertifika) verilecek.