Vakfıkebir'de düzenlenen 2017 Yılı Kutlu Doğum konferansına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in Milâdi 1446. doğum yıldönümünün kutlandığı “2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri” kapsamında Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”  konulu konferans düzenlendi.
 
19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat: 19.45’te Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen programa, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, İl Müftü Yardımcısı Hadi Keskin, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Eyüp Yavuz, Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu, ilçe müftüleri, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldılar.
 
Sunuculuğunu İmam Hatip Bayramali Cirit'in yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Müftülüğü Murakıbı Ömer Çınar'ın Kur’an-ı Kerim tilâvetinin ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal kısa bir açılış ve selamlama konuşması gerçekleştirdi.
 
Ardından, programa iştirak eden Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir de yaptığı kısa konuşmasında, mensubu bulunduğumuz İslam Dini'nin; sevgi, barış, selamet ve esenlik dini olduğunu hatırlattı. İl Müftüsü Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu seneki Kutlu Doğum Haftası'nın temasının "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak tespit edildiğini ifade ederek, dinimiz İslam’ın insanın güvende olabilmesi için canını, aklını, dinini, neslini ve malını korumayı emrettiğini, bunun sağlanabilmesinin de ancak Hz. Peygamberin emin ve güvenilir örnekliğinden geçtiğinin altını çizdi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığınca 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası anısına hazırlanan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”  konulu sinevizyon ilgiyle izlendi.
 
'MÜFTÜLÜĞÜN  MİNİK GÜLLERİ'NE BÜYÜK ALKIŞ
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi çerçevesinde İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kur'an Kurslarında eğitim-öğretim gören 4-6 yaş arası minik öğrenciler sahne alarak, her biri kendi dilleriyle izleyicilere Peygamberimizi anlattılar. Sahnede, kendinden emin ve özgüvenlerini ispat edercesine bir performans ortaya koyan İlçe Müftülüğü'nün minik gülleri izleyicilerden büyük alkış aldılar.
 
Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı  İdris Bozkurt, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması olan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını sundu. Güven toplumuna giden yolun Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber (s.a.v)'e tabi olmaktan geçtiğini belirten Bozkurt, Müminin, Allah’a inanan, O’na güvenen, varoluş gayesini bilmekle de kendisini güvende hisseden ve aynı zamanda çevresindeki varlıklara da güven telkin eden, sadakat ve vefa abidesi olduğunu ifade etti. Müslümanların yaşadığı şehirlerin 'güvenilir belde', coğrafyaların da bir 'güven adası' haline dönüşmesi gerektiğini anlatan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı  İdris Bozkurt, Peygamberimiz dönemine atıfta bulunarak güven toplumu oluşturabilmenin ilke ve yöntemlerini ayet ve hadisler ışığında izah etti. Müslümanın yaşadığı toplum içinde, ne ölçüde güven ya da güvensizlik telkin ettiğini kontrol etmesi ve düşünmesi gerektiğini hatırlatan Bazkurt, güvenin, insan ilişkilerinin temeli, toplumu bir arada tutan en önemli sermaye, ekonomik istikrar, toplumsal huzur ve barış olduğunu belitti.
 
Programın sonunda Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, misafir konuşmacı İdris Bozkurt'a teşekkür ederek gecenin anısına kendisine çiçek takdiminde bulundu.