Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile Vakfıkebir-Çarşıbaşı arasında çalışacak yeni dolmuş ticari taksilerin yol güzergâhının belli olduğunu belirterek yol güzergahı hakkında bilgi verdi.


 
Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu;  “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan Belediye Meclisine gelen teklif ile Meclis de görüşülen Vakfıkebir-Çarşıbaşı arasında çalışacak HY harf gruplu ticari taksiler için olumlu karar alınmıştı. Sadece iki ilçe arasında çalışacak bu taksiler ortak bir görüşle meclise gelirken, mecliste oy birliği ile kabul edilerek çalışacakları hat güzergahı da belli oldu.
Belediye Meclisinde Kabul edilen maddeye göre, Çarşıbaşı’ndan Vakfıkebir’e çalışacak 6, Vakfıkebir’den de Çarşıbaşı’na çalışacak 6 ticari taksi önümüzdeki günlerde ihale edilecek dedi.”
 
"YOL GÜZERGÂHI DA BELLİ OLDU"
Son olarak geçtiğimiz günlerde Çarşıbaşı’ndaki muhtarların ‘Çarşıbaşı- Vakfıkebir arasına durak kurulması’ yönündeki çağrısı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılık gördü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi önce UKOME’de ardından da Meclis’te Çarşıbaşı- Vakfıkebir arasında ortak durak kurulması yönünde karar aldı.
Başkan Çobanoğlu; “Alınan bu karar sonrası 26 Şubat 2018 Pazartesi günü Çarşıbaşı ilçesinde Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, UKOME Müdürü Erdoğan Sadıklar, Çarşıbaşı Esnaf Odası Başkanı Turan Kaynar, Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Temsilcileri ile bir araya gelerek çalışacak olan ticari taksilerin yol güzergahı hakkında protokol yapılarak imza altına alındıklarını belirtti.”
 
Çobanoğlu, Yeni kurulacak Dolmuş Durağında çalışacak ticari araçların Yol güzergâhının belirlendiği toplantıda yol güzergahının Vakfıkebir terminalden hareket eden araç yeni sahil yolundan Çarşıbaşı ilçesindeki şimdiki dolmuş durağı yani düğün salonunun önüne gidecek.  Çarşıbaşı ilçesi düğün salonu (Şimdiki Durak) önünden hareket edecek taksi yine aynı şekilde yeni sahil yolundan Vakfıkebir terminaline gelecek. İç yolu yani Minibüs, Otobüs ve Kirazlık-Yalıköy dolmuşlarının şimdiki kullandıkları (İç Yoldan) güzergâhtan gitmeleri kesinlikle yasak olduğu ve bu yolu kullanmalarına izin verilmeyeceği açıklamasında bulundu.