Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Terk edilen yerler karşılığında hazineye açılan tazminat sonucu elde edilen 53 Milyon TL ile Vakfıkebir’e çok güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Vakfıkebir Belediyesi’ne ait olan ve toplamda 11.652 metrekare arsanın Eylül 2009’da bedelsiz olarak kıyıya terk edilmesinin ardından Ekim 2015’de açılan tazminat davası ile birlikte Belediye’nin kasasına 53 Milyon TL kazandırıldı.
BALTA: “BİR BEDELİN OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜM”
Konuyla ilgili olarak gazetemize özel bir açıklamada bulunan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, süreci şöyle açıkladı: “Belediyemizin uhdesinde olan ve Trabzon eski Yolu’nun deniz tarafındaki 2 ada 4 parsel, 2 ada 2 parsel, 8 parsel, 2 ada 5 parsel olan ve toplamda 11.652 metrekare olan yerimiz 12. 09. 2009 yılında bedelsiz olarak kıyıya terk edilmişti. Göreve geldikten sonra belediyenin malı olan ve terk edilen bu yerler hakkında her hangi bir bedel davası açılmamış olduğunu gördük.  Konu ile ilgili olarak yaptığım inceleme neticesinde bu arsaların bir bedeli olması gerektiğini düşündüm. Avukatımızla yaptığım istişarelerde yeniden açılacak iptal davasını kazanmamızın mümkün olmadığını; ancak hazineye tazminat davası açabileceğimizi söyledi. Dolayısıyla bu davayı açmaya karar verdik ve 16. 10. 2015 yılında yaklaşık 60 milyon TL’lik bir tazminat davası açtık. Davayı açarken bir zorluğumuz daha vardı ve davanın harç bedelleri 1 milyon TL tutuyordu. Dilekçemizde kamu tüzel kişiliği olduğumuzu belirterek harçtan muaf sayıldık. Dava da 20. 06. 2016 tarihinde lehimize sonuçlandı, 42,175,800.00 TL olarak davayı kazandık. Bu meblağ bilirkişinin raporuna göre belirlendi ve 20. 07 2016 tarihinde de kesinleşti. Aralık 2016 içersinde tahsilatla ilgili talebimizi defterdarlığa yazdık”.  
“MİLLETVEKİLİMİZE VE MALİYE BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın da süreç içinde çok büyük uğraşları olduğuna dikkat çeken Başkan Balta, “Özellikle milletvekilimiz Muhammet Balta’nın bu konuda çok yoğun gayretleri oldu. Maliye Bakanımız’a da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ülkemizin şu anda içinde bulunduğu duruma rağmen bu bedelin belediyemize ödenmesi yolunda çok gayretleri oldu. Malmüdürlüğümüze verdikleri talimat doğrultusunda 2 Ocak 2017 tarihinde faizi ile birlikte yaklaşık 53 milyon TL belediyemize ödenmiştir. Vakfıkebir’imize hayırlı olsun. Bizim buradaki amacımız belediyenin mülkü olan ve bedelsiz terk edilen arazilerin bu milletin hakkı olduğunu düşünerek dava açtık. Elde ettiğimiz parayla birlikte Vakfıkebir’e güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. İnşallah bu kaynağı Vakfıkebir’e hizmet noktasında harcamayı Allah bizlere nasip etsin diyorum” şeklinde konuştu.