Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nde görevli Türk Diyanet Vakıf-Sen temsilcileri ve üyeleri istişare için yemekli toplantıda bir araya geldiler.

İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ve İlçe Vaizi Osman Öztürk'ün de kısa süreliğine iştirak ettiği;  İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Özkul ile İlçe temsilcileri ve sendika üyelerinin katıldığı istişare toplantısında, ilk olarak konuşan Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Veri Hazırlama Memuru ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Vakfıkebir İşyeri Temsilcisi Hakan Günaydın yaptı.
“HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK, BİRLEŞTİRİCİ ve UZLAŞTIRICI OLDUK”
Günaydın; “İlçe genelinde yetkili sendika olarak, çalışanlarının haklarını her daim savunma anlayışında olduklarını ifade ederek; bu tür toplantıların birlik beraberliğe ve aradaki bağların güçlenmesine önemli katkı sağladığını belirtti. Günaydın konuşmasında ayrıca; "Görev yaptığımız küçük yerlerde büyük işler başarabilmenin anahtarı kurduğumuz birlik ve beraberliktir. Bu birlik ve beraberliğin sağlamasında ve bu denli büyük bir kitleye ulaşılmasında en önemli etken; kimseyi dışlamayan, ötekileştirmeyen, birleştirici ve uzlaşmacı bir anlayışa sahip olunmasıdır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Toplantıya katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi.
“İLKELERİMİZDEN ve DÜRÜSTLÜĞÜMÜZDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK”
İlçe Müftülüğü Veri Hazırlama Memuru ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Vakfıkebir İlçe Temsilcisi Ali Gürsel de, istişare toplantısına katılan herkese, Türk Diyanet Vakıf-Sen adına teşekkür ederek başladığı konuşmasında; "Üyesi olduğumuz sendikamızın, ilkelerinden taviz vermeden, kuruluşundan bugüne kadar gelmesinin temelinde birlik ve beraberliğimiz vardır. İlkeli duruşu ile göz dolduran sendikamız özlük haklarımızın ve diğer işlemlerimizin iyileştirilmesinde gerekli hassasiyeti göstererek bizlere yardımcı olmaya çalışmaktadır. Sendikacılık; toplu mesajlarla, şöyle yaptık, maşallah inşallah gibi şeylerle değil, somut çalışmalar ortaya koyarak başarılı sonuçlar elde etmekle olur" dedi.
Konuşmasının sonunda, "Kimsenin üyesine kendinizi üstün göstermeye çalışmayın. Sendikamız zaten bu konuda örnek bir sendikadır. Kimsenin üzerinize baskı kurmasına izin vermeyin" diyen Gürsel, "İlkeli ve dürüst çalışmalarınızda başarılar diliyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nde görevli bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen üyelerinin 2016 yılı istişare toplantısı, üyelerin görüş ve düşüncelerinin paylaşılmasının ardından sona erdi.