Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy’de Eğitim-Öğretimini sürdüren ve kısa adı TUREM olan Turizm Eğitim Merkezi açtığı kurslarla göz kamaştırıyor.

Turizm Eğitim Merkezi’nin temel faaliyetleri olan turizm işletmelerine personel yetiştirmek amacıyla açılan ‘Aşçılık Kursu’na kayıt yaptıran 18 öğrencinin yüzde sekseninin kurslara kesintisiz devam ettiğinin altını çizen Turizm Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Arslan, “Bunun dışında yine ev hanımlarına yönelik olarak ‘Aşçı Çırağı’ kursumuzu açtık. Bu kursumuza da 14 ev hanımı kursiyerimiz devam ediyor. Bu kurstaki temel amacımız yemek kültürünü geliştirmeye ve çeşitlendirmeye yönelik. Bunun dışında Yalıköy’de bulunan Yakamaoz, Yeşilyalı ve Saklı Cennet gibi turistik hizmet veren tesislerde iş bularak aile bütçelerine ekonomik katkı sağlayabilirler. Çünkü kurs verdiğimiz mutfakta el becerileri ile yemek kültürlerini geliştirebilecek her türlü malzeme ile eğitim- öğretim açısından kadromuz mevcuttur” dedi.
“HEDEF 5 YILDIZLI OTELLER”
Eğitim- öğretimdeki hedeflerini yüksek tuttuklarını belirten Arslan, “Turizm Eğitimi kapsamında Mutfak sınıfındaki öğrencilerimizin çoğunluğu turistik tesislerde, yani en az beş yıldızlı otellerde çalışmak üzere eğitilmektedirler.  Çünkü asıl amacımız turizm tesislerine ara eleman yetiştirmektir.
Bölgemizdeki turizm tesisleri gittikçe büyüyen bir sektör.  İnşallah önümüzdeki yıllara doğru bu sektörün önemi anlaşılacak; bu sayede bizim varlığımız da takdir edilerek kapasitesinin genişletilerek milli ekonomiye daha çok katkılar sağlayacak diye düşünüyorum. Çünkü ülkemizdeki en büyük sorunlardan birisi hem Sayın Cumhurbaşkanımız, hem de Başbakanımızın işaret ettiği gibi nitelikli ara eleman. Bunun yanı sıra iş adamlarımızın da aradığı ara elemandır” şeklinde konuştu.