Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen e-Twinning Projesi kapsamında gerçekleştirilen 81 İlden 81 Kültürün paylaşıldığı “ Çemberimde Gül Oya “ sergisine hazırlık yapan Vakfıkebir Fevziye İlk/Ortaokulu yöneticileri Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı ziyaret etti.

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Okul Müdürü Rahmi Durmuş, Proje koordinatörü Selçuk Kahyaoğlu, Başkan Muhammet Balta’ ya proje ve projenin sergi süreci hakkında bilgi verdiler.
Proje hakkında bilgi veren yetkililer, Türkiye´miz çok zengin bir kültüre sahiptir. Bizler de Vakfıkebir Fevziye İlk/Ortaokulu olarak kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve onları yeniden canlandırmak amacı ile “Çemberimde Gül Oya” adlı bu kültürel zenginliğimizi esas alan projenin içerisinde Trabzon'umuzu temsilen yer almış bulunmaktayız. Bu proje 81 ilden de temsilci öğretmenlerin bulunduğu ve e-twinning  portalında kayıt altına alınmış paydaşlardan oluşmaktadır. Öğrencilerimiz, Çemberimde Gül Oya Trabzon proje koordinatörü öğretmenlerimiz Zeynep Karagüzel ve Selçuk Kahyaoğlu ile proje ortağı okullardaki arkadaşlarıyla tanıştılar, ilimizin tarihi ve turistik yerlerini paylaştılar. Birlikte uzaktan eğitim yolu ile ortak çalışmalar yaptılar. Yöresel türküleri, yemekleri, halk oyunlarını, tarihi ve turistik yerlerini paylaştılar. Bugüne kadar 69 il de gerçekleştirilen ve büyük bir beğeni kazanan “Çemberimde Gül Oya” projesinin Trabzon sergisi 11-12 Mayıs 2017 tarihlerinde Fevziye İlkokulunun bahçesinde açılışı gerçekleştirilecektir. Açıklamasında bulundular.