Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında Vakfıkebir Osman Tan Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 bilim fuarı ziyaretçileri etkiledi.



Vakfıkebir Osman Tan Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu okulun Matematik öğretmeni Fulya Birincioğlu yaparken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Şevket Uçar yaptı.



"HAYAL GÜCÜ İLE YARATICILIĞIN BİRLEŞİMİDİR"
Okul Müdürü Şevket Uçar, "TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin emek verip özveri ile ortaya koydukları çalışmaları sergilediğimiz Bilim Fuarımıza hoş geldiniz.
Bilim Fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim Fuarları öğrencilerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Osman Tan Ailesi olarak öncelikli amacımızda öğrencilerimizde gizli kalmış hayal güçlerini harekete geçirerek yaratıcılıklarının ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktı. 33 Projemizle de yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya çalıştık. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli bu çalışmaları ile ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yenibuluşlara kapı aralamasını temenni ederim. Değerli misafirlerimiz emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür eder, bizleri yalnız bırakmayıp heyecanımızı paylaştığınız için hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım." Dedi.
Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadulllahoğlu, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Şube Müdürleri, Daire Amirleri Okul Müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.