Vakfıkebir Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Fen lisesine ilçe dışından gelen öğrencilerin konaklayacakları öğrenci yurdunun yapımının müjdesini verdi.
 
“Okullar açıldığından bu yana hep hayalim bir an önce Vakfıkebir Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek sizlerle birlikte olmaktı” diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,  “Sizin gibi bilgili, akıllı hedefi olan; vatanını, milletini, bayrağını seven, ailesini, arkadaşlarını seven, yaşadığı ili, ilçeyi seven, geleceğimizin teminatı olan, başarı bayrağını teslim edebileceğimiz kardeşlerimizle, evlatlarımızla birlikte olmak hep hayalimdi” ifadelerine yer verdi.
 
“HAYALİM, DOĞDUĞUM ŞEHRE HİZMET ETMEKTİ”
Vakfıkebir Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda öğrencilere hitap eden Balta, “Yoğun çalışma programıma ve hastalarımın olmasına rağmen sizlerle birlikte olmak için çaba sarf ettim. Sizinle birlikte olmak bana ayrı bir moral ve motivasyon oldu. Bunu yürekten söylüyorum. Ben de bu topraklarda doğup büyüyen bir ağabeyinizim. Hep hayalim şu idi. Doğup büyüdüğüm şehre ve insanlarına en iyi şekilde hizmet etmek. Bu uğurda inanın ki çok çalıştım. Bu çalışmamızın karşılığında il genel meclisi üyeliği, İl Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı yapdık. Şimdi de 25 ve 26. dönem Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde AK Parti Trabzon Milletvekiliyim. Bunları size anlatma sebebim, bizim zamanımızda imkânların çok kısıtlı olması ve buna rağmen çalışarak bu başarılara ulaşabildiğimizi anlatmak içindir. Şimdi sizler çok şanslısınız. Her koşulda okullarınızın fiziki şartları ve alt yapıları çok güzel. Bu fiziki koşulları bizim bulma şansımız çok kısıtlı idi. Bu zorluklardan yola çıkarak sizlerin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim alabilmeniz için en güzel fiziki şartları oluşturup, sizleri eğitip, dünyada söz sahibi olabilmeniz için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“BAŞARIYA ULAŞMAK PLANLI ÇALIŞMAKTAN GEÇER”
 Kendilerinin, dünya üzerindeki çocuklardan aşağı kalır hiç bir yanları olmadığını da hatırlatan Balta, “Bu bilinçle ve azimle çalışmalısınız. Başarıya ulaşmak plan ve programlı çalışmaktan geçer. Bizler sizlere güveniyoruz. Fen lisesi öğrencileri olarak farkındalık yaratmanız gerekmektedir. Sizlerin ailelerinize, okulunuza, öğretmenlerinize ve bizlere karşı sorumluluklarınız var. Hepiniz Fen lisesine gelirken belirli bir başarıyı yakalamış kişiler olarak bu okula geldiniz. Hepiniz başarılısınız, zekisiniz, çalışkansınız. Fen lisesine gelerek zaten bunu kanıtladınız. Yarın buradan mezun olurken hepinizin yüksek üniversiteleri kazanması bizleri son derece memnun edecek ve gurur kaynağımız olacaksınız. Sizlerin başarılı olabilmeniz için bizler üzerimize ne görev düşüyorsa en iyi ve en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
“YURT VE KÜTÜPHANE MÜJDESİ VERDİ”
Milletvekili Muhammet Balta, “Vakfıkebir Fen lisesini ilçe dışından tercih yapıp ilçemize gelen öğrencilerimizin rahat bir ortamda konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için eski Kemaliye İlkokulu’nun bulunduğu yerde 200 kişilik modern bir öğrenci yurdu yapacağız. Milli Eğitim Bakanımıza, müsteşarımıza, bakan yardımcımıza ilçemize bu yurt binasının kazandırılmasında katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Yapacağımız yurt binasının modern ve çok amaçlı kullanılması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar hep sizler için. Sizlerin daha rahat ortamlarda konaklayarak eğitiminize başarılı bir şekilde devam etmenizi sağlamak için bütün fedakârlıkları yapıyoruz. Sizlerin başarıları ile bizler gurur duyacağız. Başarılı olabilmeniz için de bizlere ne görev düşüyorsa yapmaya ve her türlü ihtiyaçlarınıza cevap vermeye hazırız. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum diyerek sözlerine son verdi. Daha sonra öğrencilerle yakından ilgilenerek sorunlarının olup olmadığını soran Milletvekili Muhammet Balta mutlu bir şekilde salondan ayrıldı.
Balta ayrıca, öğrenci yurdu kompleksine ek olarak eski taş binanın da kütüphaneye dönüştürülerek öğrencilerin hizmetine sunulacağı sözünü de tekrarladı.