Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Afet kararnamesi ile verilen KOSGEB kredilerinde bankalar tarafından yapılan sigorta kesintilerine dikkat çekerek kredi kullanacak esnafları uyardı.



KOBİ'lere can suyu olması beklenen KOSGEB kredilerinde yapılan araştırmalar sonucu bankaların verdiği yüksek sigorta bedellerine dikkat çeken Başkan Sağlam, Birçok zorluğu aşıp bankadan kredisine onay almak için mücadele eden Esnafları uyardı. Konuya ilişkin Vakfıkebir Esnaf Odası Başkanı Kadem Sağlam bir açıklama yaptı.
“BANKALAR ARASINDA CİDDİ BOYUTTA FARKLILIKLAR VAR”
Başkan Sağlam, KOSGEB ile ilgili evrakları Salı günü teslim ettik. İlçemizde bulunan 5 bankadan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bank, İş Bankası ve Yapı Kredi bankalarından rahatlıkla KOSGEB kredilerini kullanabilirler. Ancak bu 5 bankadan da aynı limitte kredi kullanacak olmalarına rağmen bankalar arasındaki sigorta birimleri ile ilgili aşırı farklılıklar görülmektedir. Esnaflarımızın kredilerini kullanmadan önce bütün bankalardan sigorta birimi kesintisi ile ilgili teklif almaları esnaflarımızın yararına olacaktır. Çünkü bankalar arasında ciddi boyutta farklılıklar vardır. En uygun olanını en uygun bankadan kullanabilirler. Bu bahsettiğimiz kredi afet kararnamesi ile verilen KOSGEB kredisidir. Dedi.