Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Korsan Taksiciler ve Servis araçları ile ilgili olarak açıklama yaparken, okulların başlaması ile beraber uyulması gereken kurallarla ilgili olarak bilgilendirme yaptı.

Şoförler Odası Başkanı Çobanoğlu; İlçe genelinde korsan taşımacılık yapan taksicilerden ve servis araçlarından uzak durulmalıdır.  Vatandaşlarımız ve öğrenci velilerimiz, taksi tutarken ve servis araçlarını seçerken odaya kayıtlı olanları tercih etmelidirler. İlçe genelinde korsan taşımacılık yapan, hiçbir vergi ödemeden haksız kazanç sağlayan korsan taksi ve servis araçlarından uzak durulmalıdır. Korsan taksicilerle mücadelede vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Halkımızın korsan taksileri tercih etmemesi gerekir. Haksız rekabet ve kazanç sağlayan korsan taksicilerden uzak durulmalıdır. Vergisini ödeyen aracının bakımını yaptıran odamıza kayıtlı vergi mükellefi taksi duraklarındaki ticari araçların tercih edilmesi can güvenliği açısından da son derece önemlidir. Emniyet birimlerimizin denetimlerini sıklıkla yapmasını bekliyoruz. Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında velilerin, servis araçlarını seçerken odaya kayıtlı olanları tercih etmeleri gerektiğini belirterek, Milyonlarca öğrencinin taşındığı servis araçlarını seçerken korsan taşımacılık yapan servis araçlarından uzak durulmalı ifadesini kullandı. Çobanoğlu yaptığı açıklamasında, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlamasına az süre kala 18 milyon öğrenciyi ve 919 bin 393 öğretmeni yakından ilgilendiren okul servisleri konusunda bilhassa öğrenci velilerini uyararak, odaya kayıtlı servis araçlarının tercih edilmesini istedi. Milyonlarca öğrencinin taşındığı servis araçlarını seçerken korsan taşımacılık yapan servis araçlarından uzak durulması gerektiğine işaret eden Çobanoğlu, velilerin, servis araçlarından oda kayıt belgesi istemesini, servis taşıma yetki belgelerinin olmasına, araçların donanımının yönetmelik standartlarına uygun olmalı.
"EKSİKLİĞİ BULUNAN SERVİS ARAÇLARINI ODA YETKİLİLERİNE BİLDİRİN"
Servis şoförlerinin, öğrencilerin şoför amcaları olduklarını ifade eden Çobanoğlu, Sizlere emanet edilen çocuklarımızın güvenliğine özen göstererek, trafik kurallarına uyun. “Çocuklarımızın eğitimine yardımcı olmak için araç içinde çaldığınız müzikten, hitap şeklinize kadar her şeye çok dikkat ediniz. Araçlarınızın periyodik bakımlarını yaptırarak, eksiklikleri yarına bırakmayın. Standartlara uygun araçlarla işe çıkın. Asla yanlarında sigara kullanmayınız. Unutmayın çocuklar bizim önceliğimizdir." değerlendirmesinde bulundu.
 
ARAÇLAR TEMİZ, BAKIMLI VE GÜVENLİ DURUMDA BULUNDURULMALI
Araçlar kanun ve yönetmeliklere uygun işaretler taşımalıdır. Servis hizmeti veren araç sahipleri can ve mal güvenliğini sağlamak amacı ile gerekli önlemleri almış olmalıdır.  Araçlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı, altı ayda bir araçlar servislerde bakım ve onarımları yapılmalıdır. Servis araçlarının kapıları iniş ve binişlerde güvenli ve emniyetli olmalı, kapıların hâkimiyeti sürücüde olmalıdır.
ÖĞRENCİLERE İYİ ÖRNEK OLUN
Şoförler öğrencileri gideceği güzergâhta, rahat, güvenli bir şekilde kanun ve yönetmeliklere uygun olarak taşımakla yükümlüdürler. Giysileriniz temiz ve ütülü olsun, sakal tıraşı olun. Kesinlikle sigara içmeyin. Tespih, zincir gibi nesneler kullanmayın. Öğ­ren­ci­ler­le ile­ti­şim ku­rar­ken; la­uba­li dav­ra­nış­lar­dan ka­çı­nın, şa­ka yap­ma­yın, ko­nu­şur­ken ar­go söz­cük­ler kul­lan­ma­yın. Öğ­ren­ci­le­rin alış­ve­riş ve ben­ze­ri ne­den­ler­le ara­cı dur­dur­ma ta­lep­le­ri­ni kar­şı­la­ma­yın. Öğ­ren­ci­ler­den baş­ka kim­se­yi ta­şı­ma­yın. Öğrencilerle sarılma, kucaklaşma, öpme ve benzeri fiziki temaslarda bulunmayın. Giyim-kuşam, kılık-kıyafet, konuşma ve davranışlarla öğrencilere iyi örnek olun. Hangi sebeple olursa olsun, öğrencilere fiziki müdahalede ya da kaba muamelede bulunmayın. Öğrencinin kendisi, ailesi, arkadaşları, tuttuğu takım vb. değerleri ile ilgili hiçbir koşulda olumsuz şeyler söylemeyin. Öğrencilerin belirtilen güzergâh dışında farklı yerlerde inme taleplerini kabul etmeyin.
 
KIŞ LASTİĞİ TAKMA ZORUNLULUĞU
1 Aralık’tan itibaren bütün ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu gelmiştir. Bütün araçlarda olması gereken özellikleri bakanlık bir genelge ile nasıl olacağını belirtmiş bulunmaktadır. Bu yüzden bütün ticari araç sahipleri araçlarını bu genelgeye istinaden trafiğe donanımlı bir şekilde çıkartmaları gerekmektedir. Kış lastiği takması gereken ticari araç sahipleri bu kurala uymaz ise 519 TL idari trafik cezası ile karşılaşacaklardır. Tüm şoför esnafına, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere kazasız belasız bir sezon geçirmelerini dileyerek sözlerini tamamladı.