AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Trabzon Bölge toplantısına katılan milletvekilleri Vakfıkebir’de Milletvekili Muhammet Balta, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu’nun misafiri oldular.



Yakamoz Köfte Salonunda verilen yemeğe Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Genel Merkez SKM Başkanı İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu, Seçim İşleri Başkan Yardımcıları Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz,  AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora katıldılar.
Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, yemeğin ardından İl Başkanı Haydar Revi, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. İlk olarak söz alan Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Sayın Genel Başkan Yardımcımızı, değerli Milletvekillerimizi ve il başkanımızı Vakfıkebir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.  İl Başkanı Haydar Revi ise; “Öncelikle Sayın Genel Başkanımıza ve heyetine teşekkür ediyoruz. İki yıl öncede bölge toplantımızı Trabzon’da yapmıştık. Biz AK Parti olarak seçimden seçime değil her zaman seçimlere hazırız. Toplantı da istişareler de bulunarak eksikliklerimizi tespit ettik” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun İl Başkanı’na, Vakfıkebir Belediye Başkanı’na, İlçe Başkanı’na ve Trabzon Milletvekillerine misafirperverlikleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bugün 7 ilin seçim işleri bölge toplantısını gerçekleştirdik.  Gönüllerin kenti Trabzon’dayız. Son geldiğimden buyana Trabzon’umuzu çok daha gelişmiş buldum. Gönül birlikteliği ile Trabzon’umuza güzel hizmetler yapıldığını gördüm. Önemli günlerden geçiyoruz. Trabzon’u Karadeniz’i çok daha canlı ve diri buldum. Allah’ın izini ile bu milletin sırtını kimse yere getiremez. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu toprakların evladı. Kendisi milletimizin önünde, Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmedik, eğilmeyeceğiz” dedi.  
Kongre ve referandum sürecine de değinen Sorgun; “Parti üst yönetimimizde aldığımız karar gereği il ve ilçe kongrelerimizi referandumdan sonraya erteledik. Anayasa değişiklik taslağımız yüzyılın önemli değişiklikleriyle meclise gelecek. Komisyonlarda görüşüldükten sonra muhtemelen Ocak ayı içerisinde mecliste görüşülecek. Az ve öz değişiklikleri içeren anayasa taslağı ilkbaharda milletimizin önüne gelecek. Hangi oy oranı ile meclisten geçerse geçsin milletimizin önüne getireceğiz. Bizim gönlümüz kapımız herkese açıktır.
“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etti.”
Bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sayın Devlet Bahçeli milli konularda küçük düşünmediğini gösterdi. Önümüzdeki dönemde de bu camianın bu milli konulara destek vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.