Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ve Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, 5 Şubat Pazartesi günü başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde eksikleri tespit etmek, ikinci dönem planlamalarını takip etmek, idareci, öğretmen ve öğrencilerle görüşme yapmak üzere okulları ziyaret ediyor.



Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ve Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy okulları geziyor.
Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi"nde öğrenci, idareci ve öğretmenlerle görüşen Kaymakam YAKUTA, Okul Müdürü Kadri Alay’dan Öğrencilerin 1.dönem başarıları,2018 TYT ve YKS ile ilgili beklentilerini sordu. Okul Müdürü Kadri Alay " Milli Eğitim Müdürümüz ve diğer okul müdürleri ile işbirliği içinde Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi "ni 9.ve 10.sınıf bazında başarılı günlerine döndürdüklerini, bir iki yıl içinde bu başarının çok daha iyi hissedileceğini, öğrencilerin okula kaydoldukları puanla ders başarıları arasında çok fazla bir bağlantı bulamadıklarını, bunda da test yöntemiyle alınan yerleştirme puanın açık uçlu yapılan yazılılarla örtüşmediğini, öğrencilerin yorumlama eksiklerinin olduğunu" söyledi." Okulda 27 son sınıf öğrencisi olduğunu bu öğrencileri bir yüksek öğretin kurumuna yerleştirmek için gayret gösterdiklerini" ifade etti.
Kaymakam Yakuta : " Ders başarısı, üniversite başarısı elbette olacak. Ancak bunun yanında milli ve manevi değerlerimiz, saygı ve sevgi ortamının yaratılması da ihmal edilmemelidir. İyi insan iyi vatandaş yetiştirmek lazım. Bu husus ihmal edilmemeli. Günümüz teknolojisinden azami yararlanan öğrencilerimiz bunu eğitimde bir fırsat olarak kullanabilmelidir." dedi.
Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy; “Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi eğitimde kalitesini yükseltmeye çalışan bir okulumuz. Bu yıl 385 taban puan, 459 en yüksek puanla 68 öğrenci aldı. Lise 1 ve Lise 2"lerde boş kontenjanı yok. İlçede tek Anadolu Lisesi var. Bu okuldan beklentilerimiz fazla. İşbirliği içinde Vakfıkebir Lisesi"ni başarılı günlerine döndüreceğiz." dedi.