Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy ve beraberinde Şube Müdürü Osman İskender ile birlikte İlçedeki bazı okulları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle hasbihal oldu.


 
Eğitimle ilgili sorunları yerinde görmek öğretmen ve öğrencilerle sıcak temas içerisinde olmak, yaşanılan sorunlara pratik çözümler bulabilmek amacı ile okul ziyaretlerinde bulunan Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, karşılaşılan aksaklıklar ve uygulamalarla ilgili konularında istişarelerde bulundu.  İhtiyaç ve istekleri dinledi, gelen talep ve önerileri büyük bir dikkatle dinledikten sonra okulun tüm birimlerini gezip incelemelerde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy, idareci ve öğretmenlere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, yaptığı okul ziyaretlerine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman İskender’de katıldı.

 Okul idarecileriyle de kısa sohbet eden Samim AKSOY şunları söyledi:
 Aksoy; “Halk ozanımız Âşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor! ´Dünyanın en zengin aklını gördüm sermayesini sordum, dedi ki okul´. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişmez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim öğretim yuvasıdır ve insanın yetiştirildiği yerdir. Bir şeyler üretebilmek ve yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Amacımız güzel ahlaklı, sosyalleşmiş, sağlam inanç ve hayat felsefesine sahip, sağlıklı bir arkadaş çevresi edinmiş, yeteneklerini geliştirmiş, hedefini belirlemiş öğrenciler yetiştirmektir’ dedi.