Gençlik Haftası kapsamında Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi”nin hazırladığı resim sergisi okulun çok amaçlı salonunda görücüye çıktı ve çok büyük ilgi gördü.



Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında açılan Sergi Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi”nin Çok amaçlı Salonunda saat 11.30 “da açıldı.
Serginin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkan Muhammet Balta : ”Vakfıkebir Lisesi mezunuyum. Bu okulda yapılan bütün faaliyetler benim için bir başka anlam taşır. Bu okulun her yerinde hatıralarım var. En çok da yapılan sosyal faaliyetler hatırımda kaldı. Fizik, kimya, matematik dersleri de önemlidir ama daha sonra hatırlanmıyor. Bu salonda yıllarca Horon çalıştım. Öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar bizim için çok değerlidir. Yapılan bu resimleri Sanata ve güzelliğe atılmış bir adım olarak değerlendiriyorum. Sergide emeği geçenleri kutluyorum.” Dedi. Belediye Başkanı Muhammet Balta, Serginin açılış kurdelesini ekmekli Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Kamiloğlu, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy ve okul Müdürü Kadri Alay ile beraber kesti.



Sergide yağlıboya, Nokta Çizgi Çalışması, Renkli Geometrik çalışma, Amblem ve logo çalışması, Karakalem Manzara, Natürmort, Kolaj çalışması, Fotoğraf, obje etüt çalışmasından oluşan 180 eser sergilendi. Çalışmalar özgün düşünce ve tasarımlardan oluşturuldu.  Sergiye, Okul Müdürleri, Müdür yardımcıları, öğretmenler ve veliler katıldı.
 Sergi,  Gençlik Haftası kapsamında açıldığından değerlendirmesini aldığımız Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Çivil : “Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Gençlik Haftası etkinliğimize Resim Sergisi ile katıldı. Başta okul Müdürü Kadri Alay”ı etkinliğimize katılma teklifi ve bu organizesi için; Sergide emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmeni Şuayip Eyüboğlu”nu, birbirinden güzel eserler yapan öğrencileri kutluyorum. Gençlik sanattır, spordur. Bazen bunların hepsidir. Bugün bunları yaşadık.” Dedi.
 Okul Müdürü Kadri Alay” Bu sergide Öğrencilerimizin bir yıllık el emeği göz nuru olan çalışmalarını, hayata bakışlarını, hayat görüşlerinin tablolara yansıtmasını izledik.”Eğitim bireydeki yeteneklerin ortaya çıkarılıp geliştirilmesidir.” diyoruz. Öğrencilerimizin bir yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmekten mutluluk duyduk. Çok güzel çalışmalar yapmışlar başta Öğretmenimiz Şuayip Eyüboğlu olmak üzere öğrencilerimi kutluyorum. Sergimizi onurlandıran Belediye Başkanımız Muhammet Balta”ya, Sergimize katlan bütün mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. “ dedi.