Vakfıkebir Fındık Tarım Satış Kooperatifi ve Agro Altın Tarım ile birlikte Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinde fındıkta gübreleme ve yeni teknoloji ENTEC Gübre çeşidi hakkında fındık üreticileriyle bir toplantı düzenlendi.
 
Toplantıya Vakfıkebir Fındık Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İrfan Çakar, Kooperatif Müdürleri ve bölgede çalışan tarım danışmanları katıldılar.
 Üretici Firma Eurochem Agro Pazarlama Müdürü Yüksek Ziraat Mühendisi Hüseyin Gümüş’ün yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Etkin gübreleme  için mutlaka toprak analizi sonucuna göre gübreleme periyodu yapılmalıdır. Bitkinin ihtiyacı olduğu bitki besin elementlerini doğru zamanda ve yeterli miktarda vermeliyiz. Fındık için Şubat-Mart aylarında Toprak tahlili sonucuna göre ortalama ocak başı 700 gr Entec gübre tavsiye edilir. Toprak tahlili sonucuyla  aşırı gübreleme ile çoraklaşmanın önüne geçmiş oluruz dedi. Bölge fındık tarım arazilerimiz eğimli olduğundan gübrenin toprağa karıştırılması güç olmaktadır. Fazla yağış alan bölgemizde de yıkanmalar fazladır.Bu nedenle normal gübrelerden faydalanmamız en aza inmektedir. Entec gübrelerindeki DMPP ile kaybolmaz hale getirilen amonyum ve nitrat azotu içermektedir dedi. Bu iki azot kombinasyonu hızlı, düzenli ve uzun süreli azot beslemesini olanaklı hale getirmektedir. Bu sayede azot alınım ve kullanım etkinliği ile azot besleme süresi en üst düzeye çıkarılmaktadır. Azot  toprakta uzun süre kalıcılığı sağlanarak bitkinin ihtiyacını uzun süre karşılar. Böylelikle gübre atma sayısı azalır ve işçilikten tasarruf edilir” dedi.
Agro Altın Tarım Ziraat Mühendisi Akın İralı ise bölgemizde fındık tarımında kullanılan gübre çeşitleri  ve ENTEC marka gübrenin pazar payı hakkında bilgiler verdi. Ayırca  Entec gübresinin örnek bahçe uygulamaları, müşteri memnuniyeti,  satış sonrası teknik destek ve saha çalışmaları konularında konuştu. 
Ziraat Mühendisleri Özkan Aktaş, Ayşenur Mısır, Yadigar Demiral ise yaptıkları bilgilendirmelerde, “Vakfıkebir Fındık Tarım Satış kooperatifi-Fiskobirlik iki yıl önce Entec gübreyi  öncü çiftçi fındık bahçelerinde kullandırdı. Tarım danışmanları arazi çalışmalarında örnek bahçeler takip edildi. Normal gübrelere göre olumlu sonuçlar alındığı gözlendi. Verim artışı görülen örnek bahçelerdeki  sonuçlara göre üreticilerimizden Entec gübre talebi olmuştur. Fiskobirlik Vakfıkebir kooperatifi Gübre ürün çeşitleri arasına bu sezonda Entec gübreyi dahil etmiştir” dediler.