Vakfıkebir Anadolu İmam- Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu son bir kararla Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulayan okula dönüştürüldü.


 
Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye'nin farklı illerindeki 34 Anadolu imam hatip lisesi, "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" kapsamına alındı. Projeye dahil edilen okullarda, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacak.
 
"FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PROGRAMI UYGULANACAK"
2018- 2019 Eğitim- Öğretim Yılı’nda Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulayacak olan okul bir sonraki yıldan itibaren de proje okulu olacak.
Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Sezgin Özdin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Özdin, Uygulanacak programda Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Liselerinin uyguladığı programın aynısının uygulanacağına işaret ederek, “2018- 2019 Eğitim- Öğretim Yılı için Bakanlık tarafından verilen 76 kontenjan içinden eğer öğrenci Fen Lisesi Programını talep ederse Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi Programını talep ederse Sosyal Bilgiler Lisesi programı olmak üzere aynı anda iki program da uygulanacak. Uygulanan program içinde meslek dersleri de yer alacak. Kısaca, fen ve sosyal bilimler programı uygulayacak olan Vakfıkebir Anadolu İmam- Hatip Lisesi’nin şu anda öğrencisi durumunda bulunan öğrenciler ise eğitim- öğretim faaliyetlerine aynı binada Anadolu İmam- Hatip Lisesi öğrencisi olarak devam edecekler. İmam Hatip Lisesinin öğrenci pansiyonuna sahip olduğunu belirten Müdür Özdin, Büyükliman havzasındaki başarılı öğrencilerin artık dışarıya gitmeyeceğini ve öğrenci pansiyonuna sahip okulumuzu tercih edeceklerini söyledi. Bu proje sayesinde Beyin göçünü önleyeceğiz. Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkanı bulacak. Gelecek eğitim-öğretim yılında sınırlı sayıda öğrenci alacak proje okulların, üniversitelerle yapacakları iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkanlardan olabildiğince yararlanması planlanıyor. Öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanacak. Okulumuzda görev yapan eğitimcilerimiz bu anlamda kendi alanlarında kariyerlerinde başarı sağlamış, kendini kanıtlamış kaliteli eğitimcilerden oluşmaktadır” dedi.