Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması Trabzon’da yapıldı.

Son yıllarda eğitim ve sportif faaliyetlerde ön planda yer alan Vakfıkebir Cumhuriyet Ortaokulu başarılarına bir yenisini daha ekledi.
3 yıldır Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle Halkoyunları öğreticisi Havva Kasımfırtına ve Yusuf Kurt tarafından çalıştırılan kız folklar ekibi 10 Şubat’ta Trabzon’da düzenlenen Okul Sporları Halk oyunları yarışmasında Trabzon il birincisi olmayı başardılar. 2016 yılında Trabzon il ikincisi olan folklor ekibi bu yıl çıtayı bir basamak yükselterek İl birincisi oldu.
“VAKFIKEBİR’E HEDİYE EDİYORUZ”
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Sinan Uzun; “Okul faaliyetleri kapsamında sadece ders başarısı değil sportif başarılara da önem verdiklerini belirterek, her alanda okul olarak kendini yenileyen ve başarıyı hedefleyen bir okul olmaya çalıştıklarını söyledi. Bu başarının okul başarısı değil, Vakfıkebir’in başarısı olarak algılanması gerektiğini söyleyen Uzun, İlçemizin kurtuluş yıl dönümü öncesi elde edilen başarıyı Vakfıkebir’e hediye ettiklerini söyleyerek Trabzon’u bölgede temsil edecek olan ekibimizin bölgede de derece alacağından hiç kuşkularının olmadığını belirtti.
Okul Müdürü Sinan Uzun, kendilerine desteklerini esirgemeyen İlçe Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy’a, Okul Aile Birliği Başkanı Recep Bayraktar’a, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, başarısının mimarları Havva Kasımfırtına’ya ve Yusuf Kurt’a, bu güzel başarıyı ilçemize hediye eden öğrencilerimize teşekkür ederiz dedi.