İnşaat Mühendisleri Anıl Sağlam ve Gökhan Bankoğlu adlı girişimciler tarafından oluşturulan Büyükliman Mühendislik Hizmetleri İnşaat A.Ş. dualar eşliğinde Kemaliye Mahallesi’nde hizmete açıldı.





Kemaliye Mahallesi 14 Şubat Kurtuluş Caddesi’nde hizmete giren iş yerinin açılışına AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, esnaf ve vatandaşlar katıldılar.


 
MİLLETVEKİLİ BALTA: “AİDİYET DUYGUSU ÇOK ÖNEMLİ”
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, mühendisin elinin değdiği yerin çok önemli ve çok değerli olduğuna işaret ederek, “ Mühendis, gelecekle ilgili hayalleri kurarken hesaplar, yazar- çizer, ondan sonra da yatırım yapar. Bu kardeşlerim elbette ki doğup büyüdükleri ilçeye hizmet etmek amacıyla ve aidiyet duygusuyla el ele verdiler. Kendilerini kutluyorum. Burada başarılı olunmaz diyenlere inat, burada başarılı olacaklarına inancım sonsuzdur. Dürüstçe çalışıp çabaladıkça, hizmet ettikçe, Allah’ın verdiği tatlı dil ve güler yüzü insanlardan eksik etmedikçe buralarda insanlar başarılı olur. Görüldüğü üzere bu ilçeye, bu ülkeye hizmet eden yatırımcılarımız var. Kebir- Süt var, Cemsan var, İslamoğlu var, fırıncılarımız var, İskenderoğlu var, Garipler var; bunların sayısını artırabiliriz. Bunlar bizi ülkemizin her yerinde temsil ediyorlar.  Bu iki güzel insan da inşaat mühendisleri olarak özellikle ülkemizin geleceği açısından da, şehircilik açısından da bizlere çok şeyler kazandıracaklar” şeklinde konuştu.
“ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZ VAR”
Milletvekili Muhammet Balta, “Bütün ilçelerde olduğu gibi Vakfıkebir’de de çok önemli yatırımlarımız var. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, şehir hamamı, adliye sarayı, emniyet hizmet binası gibi kamu yatırımları; yaklaşık 40 milyon TL’lik şehir içinden geçen yol. Lise kavşağından başlayarak hastane altından dal –çıkla Beşikdüzü sınırına kadar bir bulvar haline gelecek. Belediyemizin yaptığı dolgu imar planı gereğince Vakfıkebir İskelesi’nden başlayıp Yalıköy’e kadar olan alanda bu güzel insanların gezebileceği, yemek yiyebileceği, düğünlerinin yapılabileceği, spor yapabileceği alanlar oluşturulacak. Tüm bunlara ise bir mühendis elinin değmesi lazım. Müteahhitler çalışırken iş güvenliği uzmanlarına da ihtiyaç var. Fol Deresi üzerinde bulunan iki köprü de yıkılarak DSİ tarafından yeniden yapılacak. Belediyemizin yaptığı çalışmalar sırasında bu güzel kardeşlerimizden elbet de hizmet alınacaktır. Çevre belediye başkanlarımız da öncelikle bu kardeşlerimizin ellerinden tutacaklardır. Bu kardeşlerimiz burada parlayarak çevre illere de hizmet verecek duruma gelecekler. Önce kamu, önce belediye ellerinden tutacak ki; vatandaş da kendilerine güvenecek. Bu bağlamda ben tüm belediyelerimizin ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Allah bizleri ve sizleri utandırmasın” ifadelerine yer verdi.


 
YAKUTA: “GÖRÜNTÜ VE İŞLEV OLARAK GÜZEL”
Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise yaptığı kısa konuşmada, “Öncelikle bu iki arkadaşımızı, bu güzel tesisi ilçemize kazandırdıkları için tebrik ediyorum. Görüntü ve işlev olarak gayet güzel. Çünkü bilindiği üzere kanunlarda hem kamu kuruluşları, hem de özel kuruluşlar belli bir tarihten sonra iş yerlerine iş güvenliği uzmanı kazandıracaklar. Bu topraklardan büyüyerek inşaat mühendisi olan iki güzel insan bu güzel tesisi Vakfıkebir’e kazandırmışlar. Ben, Vakfıkebir’de taş üstüne taş koyan herkesi tebrik ediyorum ve böyle güzel işletmelerin Vakfıkebir’e kazandırılmasına devam edilmesi gerektiğine inanıyorum. Allah bu kardeşlerimize iş karşılığı versin” dedi.
 
KURUKIZ: “VATAN- MİLLET İÇİN ‘EVET’ DİYORUM”
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Bu iş yerimizin kardeşlerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile getirmesini diliyorum. Ülkemizin bu zor günlerinde böyle bir iş yeri açıp Vakfıkebir’e kazandırmak güzel bir şey. Kardeşlerimizi tebrik ediyor, Allah onlara umduğunu bulmalarını nasip etsin diyorum. İnşallah Vakfıkebir’e güzel hizmetler yaparlar. Hayırlı olsun diyorum ama vatan- millet için de ‘EVET’ diyorum” ifadelerine yer verdi.


 
BAŞKAN BALTA: “GİRİŞİMCİLİK RUHUNU ÖNEMSİYORUZ”
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada, bu gün gerçekten çok önemli bir açılış gerçekleştirdiklerine işaret ederek, “ Bundan birkaç yıl öncesine kadar bu genç kardeşlerim bizlerin yanına iş talebi ile geliyorlardı. Bizler de kendilerini hep bu noktaya doğru yöneltmek istedik. Biz bütün gençlerimizde bu girişimcilik ruhunu istiyoruz ve bunu çok önemsiyoruz ve cesaretlendirme gayretleri içinde oluyoruz. İşin bir başka güzelliği de iş yerinin ortak açılmış olması. Bunu da çok önemsiyoruz. Bu ortaklık kültüründen asla vaz geçmemelerini, hatta mümkün olursa daha da geliştirmelerini can- ı gönülden arzu ediyorum. Bu bağlamda biz büyükleri olarak takıldıkları, tıkandıkları noktada her zaman yardımcı olmaya hazırız. Vakfıkebirli kardeşlerimizin de bu iş kolundaki eksikliğin başka yerlerden değil, genç kardeşlerimize destek olarak gidermelerini arzu ediyorum. Yerelde bir birimizi desteklemeliyiz, bir birimize sahip çıkmalıyız. Elbet de ulusal firmaların ilçemize, ilimize gelmesine engel olamayız. Bu, işin doğasında var ama bizler alış- veriş yapan insanlar olarak yerel esnafımıza elimizden gelen desteği vermek durumundayız. Eğer bu desteği verirsek, onlar da bize hizmetin en kalitelisini ve en uygun olanını sunacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni iş yerimizin Büyükliman Bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca kardeşlerimiz burada bir şeye daha vurgu yapmış oldular: Yatırım yapmak için istikrar lazım, güven lazım. Bu kardeşlerimiz de ülkemizin istikrarına ve güvenine inandılar; 16 Nisan’dan sonra da bu ülkenin çok daha güçlü olacağına, istikrarlı olacağına inandıkları için bu yatırımı burada yaptılar. Bu düşüncelerinden dolayı da kendilerini kutluyorum” şeklinde konuştu.


 
SAĞLAM: “MENSUP OLMAK MESULİYET GEREKTİRİR”
Açılış sırasında ilk konuşmayı yapan Vakfıkebir esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, davetlilere hoş geldiniz dileklerini iletmesinin ardından, “Mensup olmak mesuliyet gerektirir. Bu değerli kardeşlerim mensubu oldukları Vakfıkebir’e hizmet etme adına bir mesuliyet hissederek Vakfıkebir’imizde sıkıntı çektiğimiz, piyasaya yeni çıkan, ama çok önemli olan iş sağlığı ve güvenliği konusunda da bir iş yerinin hayata geçirdiler. Malum, bu hizmetleri uzak yerlerden alıyorduk. Ancak çok önemsediğimiz bu kurum şimdi ayağımızın dibine geldi. Bu yüzden arkadaşlarımızı ayrıca tebrik etmemiz, ayrıca teşekkür etmemiz lazım. Baş başa vermeyince taş yerinden oynamaz. Namazları bile ortak kılıyoruz, ama ticareti yapamıyoruz. Bu güzel kardeşlerim her iki konuyu birlikte hallettiler. Baş başa verdiler ve güzel bir mekân ortaya çıkardılar. Bizlere hizmet verme adına bu örneği de sergilemiş oldular. Bu gün Türkiyemiz’de var olan sıkıntılar noktasında başlatılmış olan istihdam seferberliğine tam manasıyla katkı verdiler.  Bu günlerde özellikle bu memleket adına, bu şuurda ve bilinçte olarak milletle uğraşanlara inat, memlekete tavır koyanlara inat hem açacağız, hem yaşatacağız. Ancak bizlere de bu iş yerini açan arkadaşlarımıza sahip çıkmak düşüyor. Vakfıkebir’de düğününe derneğine gittiğimiz insanlar alış veriş yatıkları sermayenin gittiği yerde buraya katkısı olmaması bizi son derece üzüyor. Eğer o sermaye burada dolaşsa mutlaka her birimizin cebine girecektir” dedi.


 
KÖKSAL’IN YAPTIRDIĞI DUANIN ARDINDAN KURDELE KESİLDİ
Vakfıkebir Müftüsü Hüseyin Köksal’ın yaptırdığı, “Bismillahirrahmanirrahim. Bizi yoktan var eden, bu güne eriştiren ve sahipsiz nimetleriyle bize saygınlık kazandıran yüce Allah’a hamd olsun. Yarabbi, içinde bulunmuş olduğumuz dünyada meşakkatlere, sıkıntılara, problemlere katlanabilmeyi ve üstesinden gelebilmeyi azim ve kararlılıkla müyesser eyle. Ya Rabbel Âlem-in, şu anda açılışını yapacağımız bu iş yerini helal kazanç kapısı eyle. Ülkemize, milletimize, memleketimize, ilçemize mübarek ve bereketli eyle. Ya Rabb’el Âlem- in, ülkenin kalkınmasına katkı sağlamasına müyesser eyle. Ülkemizin başına örülen çorapları örmek isteyen şer odaklarına, düşmanlarımıza fırsat verme. İçimizde bulunan hainlere fırsat verme. Bu manada aziz Şehitlerimizin ruhunu şad eyle. Geçmişlerimize rahmet eyle. Bizlere afiyet ve sağlık ver. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için kolaylıklar ikram eyle. Ülke içinde, sınır boylarında, memleketimizin dışında ülkemizin itibarı, saygınlığı ve güvenliği için mücadele eden aziz güvenlik güçlerimizi de muzaffer eyle. Dualarımızı makbul eyle. Bereketli ve hayırlı kazançlar ikram eyle. El- Fatiha” şeklindeki duanın ardından iş yerinin açılış kurdelesi kesildi.